Ankara değil Belediye yapacak

Son iki yıldır gündemde olan ancak netice alınamayan Çorum'a Kültür Merkezi yatırımını Çorum Belediyesi'nin yapması kesinleşti

15 Aralık 2017 Cuma 23:14
Ankara değil Belediye yapacak

Çorum’a kültür ve kongre merkezini Çorum Belediyesi’nin yapması kesinleşti.

Son iki yıldır gündemde olan Kültür Merkezi yatırımında yer ve proje hazırlığı yapıldı, ancak kaynak temini hususunda Ankara’dan müspet bir netice alınamadı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz ay Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlediği aylık basın toplantısında Ankara’dan olumlu bir sonuç çıkmadığı takdirde 2018 yılında Çorum Belediyesi’nin Kültür ve Kongre Merkezi yapacağını vurgulamıştı.

Külcü, geçtiğimiz günlerde Çorum’da faaliyet gösteren dernek ve vakıf temsilcileriyle aynı mekânda bir araya gelerek Kültür ve Kongre  Merkezi’ni belediyenin yapacağını resmileştirdi. Merkezin yapılacağı alanı da Akşemseddin Caddesi kenarı Ulu Cami güneyi olarak tarif etti.

STK’LAR BÜYÜK KÜTÜPHANE İSTEDİ

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin görüş ve önerilerini alan Külcü, yaptığı konuşmada, “Çorum’a kongre merkezi yapılması gerekiyor. Biz işlerimizi yaparken, bu başka kurumun işi, bizim işimiz değil diye bakmıyoruz. Asla bu düşüncede olmadık. Önümüzdeki dönemde ilk yapacağımız işlerden biri kongre merkezidir. Akşemseddin Caddesi kenarı, Ulumezarlık’ın güney tarafındaki boşluktur. Çorum’a yakışır anıtsal bir yapı inşa etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Külcü, toplantıda sivil toplum kuruluşlarının Kudüs meselesi hususunda gösterdiği birliktelik ve hassasiyete teşekkür ederken, şehre büyük bir kütüphene kazandırılması yönündeki taleplere olumlu karşılık verdi.

Son Güncelleme: 16.12.2017 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Xg 2017-12-16 00:20:11

Yeni yapılan şehir meydanının karşısında valilik eski 2 katlı binasının yerinde yeraltı otoparkı ile beraber çok güzel bir kültür ve kongre merkezi yapılabilir. Meydanda sinema tiyatro konser düzenlenebilir

Avatar
Mert 2017-12-16 09:36:14

Kültür bakanlığı niçin yaptırmıyor. Vekiller ne işe yarıyor. Genel idarenin yapması gerekenleri Ankara'ya yaptırmalıyız.

Avatar
Ankarali 2017-12-16 17:59:55

Muzaffer kulcu yine lütuf etmiş Ankara kim oluyor ben yaparım demiş.Kendisi saray torunu olduğu için dedesinin kesinden vakfedecekmiş.İmkanlarımız bol tuglamiz demirimiz BETONUMUZ çok kimin haddine düşmüş.Yapacaksak biz yaparız.Şimdi gelecek bakanlık haberimiz olmadan ihale yapacak bakıyım harcı cimentoyu nerden alacak bide üstüne açılış yapacak bakan havasını atacak bu imkanı yine başkasına tatdiralim ki

Avatar
Cengo 2017-12-16 20:48:44

Külcüyu sevmem ama adam iş yapıyo kardeş

Avatar
Osmanlı 2017-12-17 07:57:36

Külcü haklı. Çevre illerde var, Kırıkkale ye Bayburt a bile Kültür bakanlığı yaptı bu yatırımı. Çorum'da vekiller valiler uğraştı yıllardır, üç kuruş parayı alamadılar.

Avatar
Vatandaş 2017-12-17 10:08:56

Dünyayı yeniden yapsa Külcü, yine de sevilmiyor. Kendi partilileride sevmiyor

Avatar
Husnu bilek 2017-12-17 12:53:54

Nedir bu stk-mtk...Böyle sorun mu çözülür.Yemekten sonra insanın üstüne ağırlık çöker uykusu gelir nedir buya

Avatar
Sururi 2017-12-21 17:11:17

Oldu olacak havaalanını da belediye yapsın Ankara’da Uslu ve Yıldırım var da...

banner165