Arasta için önemli adım

Çorum'da Çöplü Çarşısı'nın restorasyonunun İkinci Etap Sokak Sağlıklaştırması için 5 Milyon TL’lik hibe verildi.

06 Mayıs 2022 Cuma 22:06
Arasta için önemli adım

Çorum Belediyesi tarafından hem yılların hayalini gerçekleştirmek hem de kent estetiğine önemli katkılar sağlamak amacıyla başlatılan cephe sağlıklaştırma çalışmasının ikinci etabı başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projeye 5 Milyon TL’lik hibe verilmesi kararı çıktı.

İKİNCİ ETAP SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Çorum ziyaretinde konuyla ilgili bilgi vermiş, Bakan Kurum da projeye destek sözü vermişti. Bakan Murat Kurum, sözünü tutarak Çöplü Çarşısı'nın restorasyonunun İkinci Etap Sokak Sağlıklaştırması için 5 Milyon TL’lik hibe verilmesini onayladı.

BAKAN KURUM İLGİLİ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çöplü Arastası’nın şehrin simge yerlerinden biri olduğunu, bu bölgede yapacakları çalışmayı çok önemsediklerini söyledi. Çalışmanın ilk etabını Saat Kulesi’ne bakan dükkânların cephe sağlıklaştırmalarını yaparak gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Aşgın, “Cephe sağlıklaştırmamızın ilk etabıyla şehir merkezimiz daha güzelleşti. Meydan, tarihi bir görünüme kavuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un da yakından takip ettiği projenin ikinci etabına da inşallah kısa sürede başlayacağız. Sayın Bakanımız Murat Kurum, projemize ilk günden beri yakın ilgi gösterdi. Her projemizde, her çalışmamızda bizlere büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Son Güncelleme: 06.05.2022 22:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2022-05-07 00:19:04

Bu Şehrin geleceğini düşünen bir yönetici şehrin göbeğinde ki bu ucube mekanları yıkar, yer altı çarşısı yapıp esnafı da mağdur etmez en önemlisi de şehrin önünü açardı. Bu saatten sonra Şehir içi trafiği kesinlikle çözemez siniz ? Belediye maalesef makyaj peşinde..
Bu şehrin önü kesiliyor..

Misafir Avatar
Çorumsuz 2022-05-07 18:01:33 @Kenann

Kenan Bey, Çorum'da her hangi bir yetki sahibinin, şehrimizin BERBAT trafik aksamıyla alâkalı zerre derdi olduğu zannına siz nasıl ulaştınız ki... Başkan bana dokunmayın da kim ne olursa diye gezen adam zaten...

Beğenmedim! (1)
Avatar
1919 2022-05-07 11:56:01

Gazi ve İnönü Caddelerini araç trafiğine kapatıp, İstanbul'da ki İstiklal Caddesi gibi yapıp, ortasındanda Nostaljik bir Tramvay yapılırsa ÇORUM bambaşka bir çehreye bürünür.

Avatar
Hascorumlu 2022-05-08 00:20:13

Kenann adlı yorumcu arkadaş senin ucube dediğin arasta eski Çorum'un ruhudur,beton kuleler yığını arasında kalan son tarihimizdir.malesef beyin yığınlarını ruhsuz yapıları modernlik sananlar yüzünden eskiye dair çok az şey kaldı.keske herkez kokeni olan yerde kalsaydı da bilmekdikleri yerleri yoketmeselerdi

Avatar
Orhan 2022-05-07 00:39:53

Başkan merkeze imzasını atacak, çok olumlu bir gelişme.