'Asil' sahnelenecek

Çorum Belediyesi ‘Asil’ adlı tiyatro oyunu 25 Arlık 2019 Çarşamba günü iki seans halinde sahnelenecek.

22 Aralık 2019 Pazar 22:19
'Asil' sahnelenecek

Çorum  Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Asil’ adtlı tiyatro oyunu 25 Arlık 2019 Çarşamba günü iki seans halinde sahnelenecek.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. yılında anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek organizasyon saat 14.00 ve 19.30 olmak üzere Çorumlular ile buluşacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hüseyin Kurtça’nın yazdığı, Seyit Demir’in yönettiği tiyatro oyununa tüm Çorumlular’ı davet ederek, şöyle dedi: “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 83. Yılında anmak istedik. 1873 yılında doğan ve aramızdan 1936 yılında ayrılan şairimiz Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşüne ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna şahit oldu. Yaşamında I. ve II. Meşrutiyetin ilanı, İttihat ve Terakki’nin örgütlenmesi ve iktidar oluşu, II. Abdülhamit dönemi, Birinci Dünya Savaşı, İstiklal Savaşı, modernleşme yolunda atılan adımlar gibi olayları sığdırdı. Ülkenin o dönemlerde içerisinde bulunduğu zor dönemleri oldukça iyi gözlemleyen ve ülkemize İstiklal Marşı’nı hediye eden Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin yer alacağı “Asil” tiyatro oyununa tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.