Başkentte Dünya Hitit Günü

Dünya Hitit Günü etkinlikleri büyük bir coşku ile başladı.

18 Nisan 2022 Pazartesi 14:14
Başkentte Dünya Hitit Günü

Dünya Hitit Günü etkinlikleri büyük bir coşku ile başladı. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği etkinliğe yerli ve yabancı birçok sanatsever katıldı.

Programa Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Boğazkale Kaymakamı Necmi Yücel, Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Çorum eski Valisi Mustafa Yıldırım, Büyükelçiler ve elçilik mensupları, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Eski Emniyet Genel Müdürü ve Milletvekili Saffet Arıkan Bedük, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş, Yargıtay Hakimi, Aybüke Topcubaşı, üniversitelerrden akademisyenler ve Türkiye’nin her yerinden sanatsever ve sanatçılar katıldı.

Vakıf 19 Çorumlular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan’ın verdiği bilgiye göre; programda Hitit Ensamble Konseri öncesi önce Prof. Dr. Tayfun Yıldırım çok beğenilen bir sunum yaptı. Anitta Otel, Hitit Mutfağı sunumu ve sponsorluğu etkinliğin kalitesine önemli bir imza attı.

Antahsum Hitit Bayramı Plastik Sanatlar Sergisi Küratör Hüsna Dişbudak’ın sunumu ile başladı. etkinliğe Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Ankara ve Hitit Üniversiteleri ve Hatap Un, Alapala Makine, Ahlatcı holding, Group Merkez Hasar, Best Petrol, Larton Ambalaj, Isvea, Özel Bilgi Hastanesi, Özkent Kiremit, Baktat, Çorum Yumurta, Özgün Kozmetik, Saraylım Tarım, Çelik Çorap, Taç Makine, Çorum Birlik Kiremit, Mustafa Saatci,  Hasan Zahir, Portakal A.Ş., Salih Şerbetci, Mehmet Tütüncü, Dees Yapı, Nihat Malatyalı, Hls Yapı tasarım, Avk Mimarlık ve Tekin Karo sponsor olarak destek verdi. Bilan, tüm destek verenlere kentimizin tanıtımı adına teşekkür etti.

Alper Bilan tarafından Prof. Dr.Tayfun Yıldırım, ve Türk Japon Vakfı 2. Başkanına plaket verildi. Alper Bilan ve Türk Japon 2.Başkanı tarafından da Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’a plaket verildi.
Sanatçılara teşekkür Belgelerini ve çiçeklerini, Çorum Belediye Başkan Yardımıcı Tuhan Candan, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan ve Türk Japon 2.Başkanı takdim etti.
Konser sonrası, sergi alanları ve Hitit Mutfağı sunumu yapıldı.

Etkinlik, resim sergisi ve atölye çalışmaları ile 4 gün daha devam edecek.

Son Güncelleme: 18.04.2022 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.