Bayat turizmi için girişim

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülen Arslan...

15 Ocak 2015 Perşembe 10:08
 Bayat turizmi için girişim


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülen Arslan, Hitit Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mustafa Nal, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kankurdan ve Çorum Müze Müdürü Önder İpek’ten oluşan heyetle Bayat ilçesini ziyaret etti.


İlçenin turizm potansiyelini görmek ve değerlendirmek adına yapılan ziyarette öncelikle Kaymakamlığı ziyaret eden heyet, buradan Belediye Başkanlığına geçti.


Belediye Başkanlığında ilçe turizmi ile ilgili yapılan toplantıya, İlçe Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar, Halk Eğitim Müdürü Fatih Nigar ve daire amirleri katıldı. Toplantıda Karatepe Kuşça Çimen Yaylası’nın turizm açısından öne çıkartılması hususunda, tarihi dokular Emir Bey Camii, Hasan Çelebi Türbesi’nin restore ve peyzaj çalışmaların yapılması değerlendirildi. 2015 yılında da Dere Kutuğun köyündeki kazı çalışmalarının devam edileceği belirtildi.


Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, “İlçemizin turizm potansiyeli daha ileriye taşımak adına çalışmalarımız devam ekmektedir. Bu doğrultuda Karatepe Kuşca Çimen Yaylası’nı yerli turizmde daha aktif hale getirmek için, Kuşça Çimen Yaylasını mesire alanı olarak inşası için proje Orman ve Su İşleri Bakanlığınca kabul edilmiş olup, 2014 yılında su depoları, piknik masaları, tuvaletler ve kamelyalar yapılmış olup, kır gazinosu yapımına başlanmıştır. 2015 yılında kır gazinosunun tamamlanması, yürüyüş yolu, seyir teraslarının ve bunga evlerin yapılması planlanmaktadır. Tarihi dokularımız olan Emir Bey Camii, Hasan Çelebi Türbesi restore ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra, Bayat Çayının tamamlanan peyzaj çalışmasının projesi 2015 yılında devam edecek.” dedi.




Son Güncelleme: 15.01.2015 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.