Belediye'den üç ayrı etkinlik

Çorum Belediyesi KKSM kursiyerleri müzeyi gezdi, iki ayrı etkinlik daha yolda

08 Mart 2018 Perşembe 20:21
Belediye'den üç ayrı etkinlik

KADINLAR TARİHE YOLCULUK ETTİ

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri Çorum Müzesi’ni gezdi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri tarafından hazırlanan etkinlikler kapsamında merkezlerde bulunan kursiyerler Çorum Müzesi’ni gezdi. Kursiyerler, merkezlerde görev yapan eğitmen ve öğreticilerle birlikte Çorum tarihinin en güzel şekilde anlatıldığı Etnografya Müzesini de ziyaret ettiler. Rehberler müze içerisinde yer alan tarihi eserler hakkında kursiyerlere bilgi verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri kursiyerleri, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan başta Belediye Başkanı Zeki Gül olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcılarına, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi yöneticilerine teşekkür etti.

'MENDİLİMDE GÜL OYA' YARIŞMASI 

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi “Mendilimde Gül Oya; Geçmişten-Geleceğe Geleneksel İğne Oyası Motifleri”  adı altında ödüllü yarışma düzenliyor.

Geleneksel Türk motiflerini modernize ederek günümüze uyarlamak ve günümüzde kullanılabilir hale getirmek amacıyla düzenlenen yarışmada birinciye 1.000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL, dördüncü ve beşinci olana ise 250’şer TL ödül verilecek. Yarışma hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Gül, yarışmaya 18 yaş üzeri tüm kadınların katılabileceğini söyledi. Başvuruların 7 Nisan 2018 Cumartesi günü mesai bitiminde sona ereceğini belirten Başkan Zeki Gül, “başvurular Akkent Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Buharaevler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Mimar Sinan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Veli Paşa Konağı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi yapılabilecek” dedi.

Yarışmanın teknik şartları hakkında da bilgiler veren Başkan Zeki Gül “Yarışmaya katılmak isteyenler 7 Nisan tarihine kadar Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerimize müracaat edebilirler. Yapılacak olan başvurunun ardından ise eserlerini 15 Eylül Cumartesi günü mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerekiyor. Belirlediğimiz tarihe kadar teslim edilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacak. Yapılacak olan değerlendirmenin ardından 27 Eylül’de Buharaevler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan törenle dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz” dedi.

Yarışmaya katılacaklar yarışmanın teknik şartnamesini Akkent Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Buharaevler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, İkbal Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Mimar Sinan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Veli Paşa Konağı Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinden temin edebilirler.

SEMBOL KADINLARDAN MODEL KADINLARA

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi “Sembol Kadınlardan Model Kadınlara” konulu konferans düzenleyecek.

 Konferansla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kadın Kültür ve Sanat Merkezimiz tarafından düzenlenen konferansı Yazar Ahmet Turgut vereceğini ve konferansın Pazartesi günü saat 19.00’da Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleştirileceğini söyledi.

Kelimelerin Kalbi, Aşkın Secdesi, Aşkın Elçisi, Kalbim Kudüs’te kaldı gibi kitapların yazarı olan Ahmet Turgut’u 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Çorum’a davet ettiklerini belirten Candan, konferansa tüm Çorum halkını davet ediyoruz dedi.

Son Güncelleme: 09.03.2018 01:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165