Belediye Türkü ziyafeti sunacak

Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu türkü dolu bir geceye hazırlanıyor.

30 Ocak 2020 Perşembe 15:26
Belediye Türkü ziyafeti sunacak

Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu türkü dolu bir geceye hazırlanıyor.

Şef Arif Sadeçolak yönetiminde çalışmalarını tamamlayan Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 4 Şubat Salı Günü saat:20.30'da Devlet Tiyatro Salonunda Çorumlulara  Anadolu'nun en güzel türküleriyle buluşturacak.

Anadolu'nun şairler, ozanlar, türküler diyarı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın,"içerisinde bu kadar yaşanmışlığı, hayatın acısını, tatlısını izah eden, şarkıya, türküye yansıtan zengin müzik kültürüne sahip olan millet azdır. Türküler bizim kültür değerlerimizi geleceğe taşıyan mirasımızdır. Bunun kıymetini bilmeliyiz, sahip çıkmalıyız. Biz de gerek şehrimizde yazılmış ve söylenmiş türküleri gerekse Anadolu'nun diğer şehirlerine ait bizi biz yapan Türkülerimizi korumuz marifetiyle 4 Şubat akşamı hemşehrilerimizle  buluşturacağız. Bir anlamda bu toprakların sesi olan türkülerle gönüllere dokunacağız" dedi.

Başkan Aşgın, "gelin hep birlikte bizi biz yapan, gönüller arasında köprü kuran türkülerimize hep birlikte eşlik edelim" diyerek Türkü gecesine tüm Çorumluları davet etti.

SPOR ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Çorum Belediyesi geleneksel hale getirdiği, Kurumlararası Spor Şölenini başlatıyor.

Şehrin bir çok mahallesinde hizmete sunulan spor tesislerinin yanı sıra birbirinden önemli sportif faaliyetlerini organize eden Çorum Belediyesi bu yıl da Kurumlararası Spor Şöleni düzenliyor. il merkezi ve ilçelerdeki kurumlarda, sivil toplum kuruluşlarında çalışanların da katılabileceği spor şöleninin bu yıl üçüncüsü düzenleniyor.

Sportif faaliyetleri "Öce ahlak, sonra spor" düsturuyla sürdürdüklerinin altını çizen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "belediye olarak toplumun tüm kesimlerine hitap eden, insanlarımıza dokunan çalışmalar yapıyoruz. Kültürel alanda, sosyal alanda önemli hizmetlerimiz var. Her yaş gurubundan hemşehrimizin katılacağı etkinlikler düzenliyoruz. Belediyemizin önemli çalışmalarından biri de sportif faaliyetler ve spor yatırımlarımız. Sportif faaliyetlerimizden biri de Kurumlararası spor şölenimiz. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Kurumlararası Spor Şölenimizde sporcu kardeşlerimiz voleybol, masa tenisi, satranç, bowling ve dart branşında düzenlenen müsabakalara katılacaklar. Bu faaliyetimizin asıl amacı da kurumlarımızda, sivil toplum kuruluşlarımızda görev yapan kardeşlerimiz arasında arkadaşlık, dayanışma, kaynaşma köprüleri kurmak" dedi.

Başkan Aşgın, Çorum'da daha çok insanı sporla buluşturmak istediklerini söyleyerek Kurumlarda ve sivil toplum kuruluşlarında çalışanları spor şölenine davet etti.

3 -10 Şubat arası kayıtların alınacağı spor şöleninin başvuruları Turgut Özal İş Merkezi 4. katta bulunan Spor İşleri Müdürlüğünde alınıyor. Kura çekimi ise 13 Şubat saat:14.00'da Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme: 30.01.2020 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alperen 2020-01-30 16:36:50

Depremden sonra olacak iş mi ? Bir taraftan İmamoğlu'nu eleştirelim kayak yapıyor diye diğer taraftan çalgı çengi. Ayıp kardeşim, erteleyin bari.

Avatar
Zor günler 2020-01-31 07:09:57

Millet deprem acısınamı yansın yoksa zor geçiminemi çalgılar türküler neyin nesi reis duymasın