Belediye’den Velipaşa Hanı açıklaması

Velipaşa Hanı restorasyonu devam ederken, Çorum Belediyesi'nde yeni bir açıklama geldi.

19 Eylül 2019 Perşembe 16:11
Belediye’den Velipaşa Hanı açıklaması

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un kültürel mirasında önemli bir yere sahip olan Velipaşa Hanı’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Bir an önce restorasyonu tamamlayarak Velipaşa Hanını Çorum’a kazandıracaklarını ifade eden Başkan Aşgın, “Binanın kötü durumda olan ana taşıyıcıları aslına uygun olarak değiştirildi, güçlendirme işlemi tamamlandı. Çatı kaplaması ve duvar sıvası yapılarak pencereleri takıldı. Yapılan işlemlerin hepsi de yapının mimari olarak aslına uygun biçimde yapıldı. Elektrik tesisatı, mekanik işleri, tavan ve döşeme kaplamaları yapıldıktan sonra çevre düzenlemesini de yaparak Velipaşa Hanı’nı hizmete açacağız” dedi.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Çorum’un kültür anlamında çok köklü bir tarihi olduğunu belirten Aşgın, yakın dönem kültür miraslarını tekrardan hayata döndürerek turizme kazandıracaklarını belirtti.

Çorum Belediyesi olarak alt ve üstyapı hizmetlerinin haricinde şehre kimlik ve misyon kazandırma görevlerini üstlendiklerini belirten Başkan Aşgın, “Çorum, gerek Hattilere kadar uzanan 7 bin yıllık tarihi gerekse son dönem Osmanlı mimarisi ve kültürel özelliklerini taşıyan yapılarla turizm anlamında da önemli bir merkez. Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan bu mimari eserleri ihya ederek şehrimize kazandıracağız. Eski Karakol Binamızın restorasyon işlemini tamamladık yakında Aile Eğitim ve Danışmanlık Merkezimiz orada hizmet verecek. Velipaşa Hanı’nın restorasyon işlemlerinde önemli bir bölümü geride bıraktık, kalan işlerini tamamlayıp butik otel tarzında hizmete sunacağız. Tarihi Çöplü Arastamızda proje çizim aşamasına getirdiğimiz bir restorasyon ve ihya işlemi devam ediyor. Buralardan sonra Tarihi Çorum Kalesinin restorasyon çalışmasını da yapacağız. Bütün bunlar hizmete açıldığında şehrimizin turizm anlamında önemi daha da artacak” dedi.

Son Güncelleme: 21.09.2019 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2019-09-19 16:23:34

Restoran olmasını tercih ederim. Katipler konağına mecbur bırakmayın.. misafirlerimize Çorum yemekleri yedireceğimiz alternatif yerler olsun.

Avatar
Kenann 2019-09-19 17:53:23

Madem bu kadar değerli kültür merkezi, neden ticaret hane yapıyorsunuz.. Kısa sürede heba olur gider..

Avatar
çorum için 2019-09-20 11:27:53

sayın başkan öncelikle kolay gelsin. eşek ölür kalır semer insan ölür kalır eser düsturundan hareketle çorum kalesine de bir el atılsa restore edilip vatandaşın hizmetine sunulsa. içerisinde müzik dinletisi, çay vs içilecek yerler yapılsa güzel olur sanırım.(örnek olarak sivas buruciye ve şifaiye medreseleri alınabilir.) bence çorum için geçte olsa yapılması elzem bir değer. saygılar

Avatar
Mert Aydın 2019-09-20 09:55:11

İnşaat iskelesi fecaat. Ayrıca çalışma alanına koruyucu kıyafetler olmadan giren Başkan ve ananesi daha fecaat.
İş kazası olur orada. Çalışma bakanlığı müfettişleri bir zahmet ilgileniverse.

banner165