‘Bir Bilenle Bilge Nesil'e imza

Çorum’da ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi için imzalar atıldı.

08 Aralık 2021 Çarşamba 12:57
‘Bir Bilenle Bilge Nesil'e imza

Çorum’da ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi için imzalar atıldı. Gençlere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedeflenen proje Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Memur-Sen tarafından yürütülecek.

Bu yıl üçüncüsü uygulanacak olan projede 100 öğretmen görev alacak. Her öğretmenin sorumlu olduğu 10’ar kişilik gruplardan oluşan toplam 1000 öğrenci, belirlenen kitapları okuyarak kompozisyon hazırlayacak. Bu kompozisyonlar öğretmenler tarafından incelendikten sonra dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile proje tamamlanacak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yaptığı açıklamada geçmiş yıllarda uygulanan projeyi bu yıl da devam ettireceklerini belirterek, “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi eğitim hayatına çok büyük katkılar sağlayacak. Proje kapsamında 3 kitap belirlenecek. Bu üç kitabı 10 kişilik gruplar halinde 100 öğrenci okuyarak tahlil yapacak ve kompozisyon hazırlayacak.  Bu projenin en önemli ayağı 100 gönüllü öğretmendir. Bu işe gönül veren gençlerimizin daha güzel yetişmeleri için çaba gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tekin Çınar da, “Öğrencilerimizin bir kitap kurdu olmasını istiyoruz.” dedi. 100 fedakâr öğretmenin gönüllülük esası ile projede görev aldığını belirten Çınar, “Proje ile bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ise “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin eğitime önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi. Kodek, “Hem öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması hem de okuduğunu hayatına nakşedecek şekilde değerlere sahip olması en büyük hedefimiz. Bize her alanda katkı ve destek veren belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 08.12.2021 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-12-08 13:49:19

Öğrenciye kendi belirlediğiniz kitapları okutarak kitap okuma alışkanlığı kazandıramazsınız. Tavsiyede bulunmakla kitap dayatması çok farklı şeyler. Tavsiye işe yarar, dayatma öğrenciyi kitaptan uzaklaştırır. Gerçi o kadar eğitimci var anlaşma içinde ama pedagojiden pek anlamıyorlar sanırım.

Avatar
Çorumlu çavuş 2021-12-09 01:06:47

Sorun bakalım Eskişehirli Tekin son beş yıldır kaç kitap okumuş. Turhan sehpaya kitap koymayı kitiap okumak zannediyor. Aşın aşgınan zam yapıyor her şeyeYa hu siz edebiyat öğretmeni Ordulu Turhanı belediyeye nasıl atadığınızı anlatın önce..
Birde kitapları nerden alacaksınız medyadan mı