Bir, iri, diri olalım

Milletvekili Uslu, Çorum Tanıtım Günleri'nde birlik mesajı verdi

16 Kasım 2017 Perşembe 15:02
Bir, iri, diri olalım

Çorum Tanıtım Günleri’nde konuşan AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, kentin açık hava müzesi konumunda bulunduğunu söyledi.

Çorum’un Anadolu’nun kültür ve sanat geleneğini devam ettiren, birçok uygarlık kalıntısını saklayan açık hava müzesi durumunda olduğunu belirten Uslu, yaptığı konuşmada şöyle dedi;

BEŞ BİN YILLIK MEDENİYET

Beş bin yıl boyunca bir çok uygarlığın merkezi olan ve değişik kültürleri bünyesinde barındıran, bu durumuyla adeta geçmişten geleceğe uzanan bir köprü konumunda ki Çorum, Anadolu’nun 1071’de Malazgirt Savaşıyla Selçuklu hakimiyetine girmesinin ardından Danişment Ahmet Gazi tarafından 1075 yılında Türk hakimiyetine alınmıştır. Bu tarihten sonra Türk hakimiyetinde kalan Çorum, camileri, kaleleri, saat kuleleri, köprü ve sivil mimari örnekleri ile Selçuklu, beylikler ve Osmanlı döneminin izlerini günümüze kadar taşımıştır.

SANAYİDE SÖZ SAHİBİ

Günümüzde Çorum sanayisi, yem, gıda, oto radyatörü, toprak sanayisi, kağıt sanayi, oluklu mukavva, steril şırınga, çelik, döküm, seramik, makina, bilgisayar parçaları, çivi ve mobilya gibi birçok alanda sürekli gelişmektedir. Sanayi alt yapısı ve kültürü olan Anadolu’nun yükselen yıldız kentlerinden Kadim şehir Çorum hem yerli oto hem de savunma sanayiye katkı vermeye hazırdır. Çorum kiremit-tuğla, un-irmik ve yem fabrikalarının komple ekipmanlarını imal ederek anahtar teslimi kurduğu fabrikaları ile de söz sahibidir.

İKTİDARIN DESTEĞİ

Çorum’a İktidarımız döneminde 11,3 Milyar TL Yatırım ve Destek Sağladık. Demiryolu projemizle birlikte 16,8 Milyar TL olacağını da gururla ifade etmek isterim.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ

2011 yılında adı var kendi yok denen Hitit Üniversitemiz bugün bünyesinde fakültelerimiz, enstitülerimiz, yüksekokullarımız ve meslek yüksekokulumuz ile yaklaşık 19 bin öğrencimiz bulunmakta ve toplam 20.000 nüfusu ile Çorum’da büyük bir ailemiz olmuştur. Bu büyük ailenin her geçen gün ilimize katkıları artarak devam etmektedir. Düzenledikleri ulusal ve uluslararası etkinliklerle şehrimizin ismini de gururla duyurmaktadırlar.

Sayın meclis başkanımız, huzurlarınızla bugün Çorum Tanıtım Günlerine Onur verdiniz. Sizi ve Başkanlık Divanını Çorum’da ağırlamaktan büyük onur duyacağımızı belirtmek isterim.

Çorum Tanıtım Günlerimiz hemşehrilerimizle kucaklaşma, buluşma, bir olma, iri olma, diri olma günleridir.”

Son Güncelleme: 16.11.2017 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165