Bir şarkı ve bir şiirle birincilik

Gençlik Merkezleri arası Kültür ve Sanat Yarışmalarında bir şarkı ve bir şiirde bölge birincisi olduk

08 Mayıs 2018 Salı 15:15
Bir şarkı ve bir şiirle birincilik

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Merkezleri arası Kültür ve Sanat Yarışmaları” Türk Müziği, Şiir Okuma, Tiyatro ve Bilgi Yarışmalarında Karadeniz Bölge Finali Rize ilinde gerçekleşti. Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Rize Gençlik Merkezi Gösteri Salonunda gerçekleştirilen programda Artvin, Tokat, Rize, Giresun, Çorum, Bayburt, Karabük, Bartın, Düzce, Trabzon, Sinop, Kastamonu, Zonguldak, Ordu, Gümüşhane, Bolu, Amasya ve Samsun illeri olmak üzere toplam 18 il yarıştı. Gençlerin, bilgiye ve sanata olan ilgilerinin artması amacıyla düzenlenen organizasyona 14-29 yaş arasındaki gençler katılırken, birbirinden değerli eserler sahnelenip seslendirildi.

Karadeniz Bölge Finaline ilimizi temsilen Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi üye gençleri katıldı.

Ses Yarışmasında ‘Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses ve Özgün Yorumlama dallarında yarışan, 'Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği' dallarında eserleri seslendiren katılımcılardan ilimizi temsilen yarışmaya katılan ve 18 il arasından başarı sağlayarak 24-29 Yaş Kadın Solo Ses Kategorisinde "Başımda Altın Tacım" ile Karadeniz Bölgesi birincisi olan Tuğçe Karagöz, 14 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’da yapılacak Türkiye Finaline Çorum’u temsilen katılmaya hak kazandı.

Diğer yandan 'Bir Şiir Bir Nefes' sloganıyla başlayan, "Anne ve Baba Sevgisi" temalı şiirlerin okunduğu gençlik merkezleri arası şiir okuma yarışmasın da Ali Soysal’ın ‘Babam Geliyor Aklıma’ isimli şiirini seslendirerek 18 il arasından başarı sağlayıp 14-17 Yaş Erkek Kategorisinde Karadeniz Bölgesi birincisiolan  Mustafa Keleş 15 Mayıs 2018 tarihin de Ankara’da yapılacak Türkiye Finaline Çorum’u temsilen katılmaya hak hak kazandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.