Bittiğinde böyle olacak

AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Kültür ve Kongre Merkezi'ni en kısa sürede yapacaklarının sözünü verdi.

28 Mart 2019 Perşembe 18:21
Bittiğinde böyle olacak

AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yıllardan beri Çorum'un ve Çorumlu’nun özlemi haline gelen Kültür ve Kongre Merkezi’ni en kısa sürede şehre kazandıracaklarını söyledi.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum'un kültür, sanat ve edebiyat hayatının çok canlı olmasına rağmen, içerisinde kütüphanenin de yer aldığı Çorum'a yakışır bir kültür ve kongre merkezinin eksikliğini her daim hissettiklerini vurgulayan Aşgın, çok amaçlı salonların da yer aldığı kültür ve kongre merkezinin yapımına hemen başlayacaklarını söyledi.

Bir şehirdeki kültür ve sanat hayatının o şehrin kalitesini, orada yaşayan toplumun entelektüel seviyesini ortaya koyduğunu dile getiren AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Ara sokaklarından ana arterlerine kadar kültür, sanat ve estetikle yoğrulmuş bir şehir hayal ediyoruz. İşte bu sebeplerle şehrimizde büyüklü, küçüklü, ulusal ve uluslararası ölçekte her türlü bilimsel etkinliğin, çeşitli kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılabileceği, bir kongre ve kültür merkezinin inşa edilmesini sağlayacağız. Şehrimizdeki tüm korolar için uygun çalışma alanları, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin rahatlıkla icra edileceği sergi salonları da bu merkez içinde yer bulacaktır. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarının daha nezih ortamlarda, güzel imkânlarla sunulması ve sürdürülebilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza da burada alanlar açacağız. " dedi.

24 SAAT AÇIK KÜTÜPHANE

Çorum'da teknik araç ve gereçlerle donatılmış bir kütüphanenin de eksikliğinin hissedildiğini ifade eden Halil İbrahim Aşgın, şöyle devam etti;  "Günümüz insanının, özellikle de gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanıma ve konfora sahip, üniversite öğrencilerimizin sınav dönemlerinde 24 saat açık bir kütüphaneyi gençlerimizin hizmetine sunacağız. Kitap okumanın, araştırma yapmanın ve ders çalışmanın son derece rahat olduğu, elektronik ortamda her türlü bilimsel veriye kolaylıkla ulaşılabildiği çağdaş, muazzam bir kütüphaneyi de kültür ve kongre merkezimizin içerisinde inşa edeceğiz.”

Son Güncelleme: 29.03.2019 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmett 2019-03-28 22:32:20

Herkes çok iyi biliyor ki o kongre merkezinin içi sadece akp mitingleri için kullanılacak. Kültür sanata dair faaliyet gösterileceğini sanmıyorum.

Avatar
Cahil! 2019-03-28 22:33:08

Bir bina yapınca sadece müteahhit kazansın diyecek kadar sığ bilgi sahibisin ama sosyal medyada bilmisce yorum yapıyorsun.üretim diye tutturmuş cahiller.bina malzemeleri gökten inmiyor.onlarda fabrikalarda üretiliyor.üretim talebi doğrudur.Ama inşaat sektörü güçlü diye sanayi üretim olmuyor düşüncesi yanlıştır.

Avatar
Çorumlu 2019-03-28 21:34:42

Bina yapma da üzerimize yok.. Üretime dönük yatırım derseniz boşverin önce müteahitler kazansın..

Avatar
Cahil yazan arkadaşa 2019-03-29 08:38:31

İnşaat sektörü katmadeğer yaratan ülkeye döviz getiren bir sektör değildir.. Ülkenın tüm parasını bu sektöre yatırırsan, elinde güzel binalar olur ama biberi 19 liraya alırsın.. Neden biliyor musun. Gübreyi, mazotu, tarım ilacını üretemezsin ve satın alacak doların da olmaz.. Size laf anlatmak zor güzel kardeşim..

Avatar
Kenann 2019-03-29 11:06:52

Cahil kardeşim, Kardeşim emin ol isminle müsemma fikrin var masAllah..

Avatar
hasan 2019-03-29 11:19:36

belediye başkanından ağır sanayi kurmasını bekleyenler basmış burayı.enteresan.

Avatar
Hasan kardeşime cevap 2019-03-30 12:08:10

Benim yorumumda belediye kelimesi geçmiyor. Üretime dönük yatırımlar yapmalıyız derken devletimizi kastettim.. Çorumdan sana bir örnek veriyim. 19 bin nufuslu bir ilçemize 6 katlı hastane yapıldı, milyonlar harcandı ama 1 tane cerrah bile yok. Gidersen muayene olmaya müze gezer gibi gezersin.. Hastane binası çok büyük olduğu için gideri çok fazla geliri de az.. Doktorlar durmuyor döner sermaye olmadığı için.

Avatar
King Kong 2019-04-03 16:44:41

O kadar umutsuzum ki, aslında mü-min umudunu yitirmemeli fakat evet bu zihniyet bizi ümitsizliğe itiyor,gözleri kör eden bir fanatizm eşliğinde.Neden bunları söyledim ,aslında çok güzel bir hizmet şehre, güzel bir eser fakat düşünmeden edemiyorum bu binada çalışacak insanlar neye göre seçilir vakti gelince, kimler işe nasıl alınır ? Liyakat mı? Biz bu kelimenin anlamını unutalı çok oldu.

banner165