Çakır Çeşme koruma altına alınmalı

Ümit Halife Camii’nin köşesindeki tarihi Çakır Çeşme’nin koruma kapsamına alınarak restore edilmesi bekleniyor.

16 Mart 2023 Perşembe 00:46
Çakır Çeşme koruma altına alınmalı

Çepni Mahallesi Ümithalife Sokak ile Çakır Sokak’ın kesiştiği köşede Ümit Halife Camii’nin köşesindeki tarihi Çakır Çeşme’nin koruma kapsamına alınıp restore edilmesi gerektiği bildirildi.

Konuya ilişkin  görüşlerini aktararak tarihi çeşmenin kurtarılmayı beklediğini aktaran Eğitimci-Yazar Ahmet Peker, şöyle dedi: “Çepni Mahallesi Ümithalife Sokak ile Çakır Sokak’ın kesiştiği köşede Ümit Halife Camisinin köşesindeki tarihi Çakır Çeşme’den bahsetmek istiyorum. Halk arasında Arapoğlu Çeşmesi olarakta bilinen bu tarihi çeşme mermer bir levhaya celi sülüs hatlı dört beyitlik 8 satır halindeki kitabesine göre Hicri 1309 yani Miladi takvime göre 1891-1892 yılında yapılmıştır. Saat kulesi ile aynı yaşta olan çeşme ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı harab halde bulunmaktadır. Ecdad yadigarı bu çeşmeleri korumak en önemli görevlerimizden biridir. Kaderine terkedilen bu tarihi çeşmenin bir an önce koruma kapsamına alınıp restore edilmesi en büyük dileğimizdir."

Son Güncelleme: 16.03.2023 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.