Çatak’ta sivil Anayasa sesleri

Diyanet Sen Çorum Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel Çatak Buluşması bugün gerçekleştirildi.

16 Ağustos 2014 Cumartesi 16:59
 Çatak’ta sivil Anayasa sesleri


Diyanet Sen Çorum Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel Çatak Buluşması bugün gerçekleştirildi.


Etkinliğe  AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Omurca ve Mehmet Ali Güldemir, Diyanet Sen Çorum Şubesi Başkanı Ali Yılmaz, Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatcı, Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Halil İbrahim Aşkın, sendika üyeleri ve aileleri katıldı.


Kur’an Kerim tilavetinin ardından Diyanet Sen Çorum Şubesi Başkanı Ali Yılmaz açış konuşması yaptı. Daha sonra Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatcı, Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım gündemi değerlendirdi.


‘Gündemimiz toplumun hassasiyetleri’


Diyanet Sen Şube Başkanı Ali Yıldız, sendika olarak köylerin yüzden 90’nı ziyaret ettiklerini belirterek, “Bizlerin Diyanet Sen olarak kardeşlerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi kadar toplumda saygın, kendisiyle barışık, moral ve motivasyonu en yüksek seviyede olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizler toplumun hassasiyetini dile getirmeye devam edeceğiz.” dedi.


Gazze’ye destek istedi


Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatci ise, Memur Sen’in faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Gazze için düzenlenen yardım kampanyası için destek istedi.


‘Sivil Anayasa istiyoruz’


Diyanet Sen’in Çatak Buluşması’nda konuşan Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sivil bir anayasa beklediklerini söyledi.


Programda emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra sendikacılığın önemine değinen Bayraktutar,


Diyanet Sen üyelerinin sorunlarının çözülmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, cami ve Kur’an kurslarının durumu ve din hizmetlerinin verimliliği gibi konularda çalışma yaptıklarını kaydetti. Bayraktutar, teşkilat çalışanlarının gözü, kulağı, gönüllerinin tercümanı olmaya gayret ettiklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sivil bir anayasa beklediklerini kaydetti.


Yemek ikramının yapıldığı buluşmada çocuklar arasında çuval ve yumurta yarışmaları düzenlendi.




Son Güncelleme: 17.08.2014 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165