Cazibe merkezi olacak

Vali Çiftçi, geçici kabulü yapılan Hitit Barajı rekreasyon alanını inceledi.

31 Ocak 2019 Perşembe 00:11
Cazibe merkezi olacak

Vali Mustafa Çiftçi, Alaca ziyaretinde tarihi Hitit Barajı’nı inceledi.

3000 yıllık Alacahöyük Hitit Barajı’nda ve Hitit Barajı etrafında oluşturulan rekreasyon alanında incelemelerde bulunan Vali Çiftçi, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

DSİ yetkilileri, Anadolu'nun ilk barajı olma özelliğine sahip olan ve koruma altına alınan Alacahöyük’teki Hitit Barajı ve çevresindeki düzenlemelerin tamamlanarak geçici kabulün yapıldığını açıkladı.

Rekreasyon alanında Alacahöyük Kazıları Araştırma Merkezi, misafirhane, kütüphane, sergi ve konferans salonu, satış büfeleri, yürüyüş bantları, otopark, Hitit arabalarıyla yapılabilecek geziler için yollar, baraj ve kazı alanları için seyir terasları, doğal tarım alanları, laboratuvar, atölyeler ve çalışma ofisleri gibi birçok sosyal tesis bulunuyor.

ilk çağda Avrupa ve Ortadoğu’nun mitolojisini, dilini, dinini, siyasetini büyük ölçüde etkileyen Hititlerin en önemli yerleşim merkezleri arasında yer alan Alacahöyük'e gelen yıllık 35 bin dolayındaki turist sayısının 100 bine çıkarılması ve Alacahöyük’ün cazibe merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.

Son Güncelleme: 31.01.2019 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.