Çerkesler tel tel etkinliğinde buluştu

Çorum Kafkas Kültür Derneği tarafından düzenlenen tel tel etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

08 Şubat 2022 Salı 14:42

Çorum Kafkas Kültür Derneği Kadınlar ve Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen tel tel etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe katılan çok sayıda gence hitap eden Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mehmet Bingöl, emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda Kafkas Kültür Derneği Kadın Komisyonu Üyesi Nihal Acıoğlu tel tel yapımını, Seyhan Yavuz da, yıllardır süre gelen geleneği gençlere anlattı. Daha sonra kolları sıvayan gençler, şerbeti bir tepsiye koyarak kar üzerinde kıvamının gelmesini bekledi. Tepsi başında beklemekle görevlendirilen gençler şerbet tepsisinin kaçırılmasıyla birlikte Çerkes adetlerine göre mahkeme kurularak cezalandırıldı. Etkinliğe katılan herkese meşrubat ısmarlama cezasının ardından hazırlanan tel teli büyük keyifle yiyen gençler, saatlerce süren eğlencenin tadını çıkardı.

Çorum Web TV
 

Son Güncelleme: 08.02.2022 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Tümer 2022-02-08 16:21:00

Başkan Mehmet Bingöl olacak.