Çorum Baklavası’na ödül

Çorum’a has olan “Çorum Baklavası” uluslararası yarışmada ikincilik ödülü aldı.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 22:40
Çorum Baklavası’na ödül

Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Remzi Bilgili öncülüğünde Aşçılık Programı öğrencilerinden Mehmet Kaya, Hamza Tarhan, Ahmet Atalay Akdağ ve Turan Dönmez, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı şerefine Samsun’da düzenlenen 3. Uluslararası Master Of Cake Samsun Pastacılık & Çikolata Festivali ile Pasta Yarışmasına katıldı.

Alaca Avni Çelik MYO Aşçılık Programı öğrencilerinden Mehmet Kaya, yarışmada kültürel mirasa saygı ve genç nesillere kültürümüzün aktarılması amacıyla düzenlenen Yöresel Lezzetler kategorisinde Çorum’a has olan “Çorum Baklavası” ile ikinciliği elde ederek gümüş madalya kazandı.

Uluslararası profesyonel yarışmacıların katıldığı ve değerlendirmelerde ise uluslararası jüri üyelerinin yer aldığı yarışma ve festivale Nijerya, Hırvatistan, Sırbistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovenya ve Türkiye’den 16 kategori başlığı altında 150 yarışmacı katıldı. Ayrıca festival kapsamında 132 adet de pasta yapıldı.

ÇORUM BAKLAVASI HAKKINDA

Çorum beşlisinden (düğün çorbası, et yahni, su böreği, pilav ve Çorum baklavası) birisi olan Çorum baklavası, genellikle düğün ve bayramlarda ikram edilir. Çorum Has Baklavası; 50 kattan oluşur, fırında 125 derecede 4-5 saat pişirilir, Gül Burma ve Burma Baklava çok kızarmamış ve altın sarısı özelliğinde olmasının yanı sıra hafif ve az şerbetli olması ile bilinir.

REKTÖR'E ZİYARET

Öte yandan 3. Uluslararası Mater Of Cake Samsun Pastacılık & Çikolata Festivali ile Pasta Yarışmasına katılarak derece elde eden öğrenciler Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahat Comba ve Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Remzi Bilgili ile birlikte Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Ziyarette öğrencilerin almış oldukları eğitim ve katıldıkları yarışma hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Bahat Comba, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “Bu süreçte Rektörümüzün desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Alaca Avni Çelik MYO adına kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 07.05.2019 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.