Çorum'da uluslararası film festivali

Çorum’da Hitit Anadolu Medeniyetleri Uluslararası Film Festivali düzenlenmesi için alt yapı çalışmalarına başlanması kararı alındı.

03 Şubat 2020 Pazartesi 22:20
Çorum'da uluslararası film festivali

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çorum’da gün boyu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Demircan, akşam saatlerinde Valilik’te genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, kültür ve turizm müdürlüğü ve belediye temsilcileri ile bazı bakanlık bürokratlarının katıldığı toplantıda çok önemli bir gelişme yaşandı.

ALTIN PORTAKAL GİBİ

Edindiğimiz bilgilere göre, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, Çorum’da Hitit Anadolu Medeniyetleri Uluslararası Film Festivali düzenlenmesi için alt yapı çalışmalarına başlanması kararı alındı.

Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali benzeri planlanan dev organizasyon için bakanlık sinema genel müdürü başta olmak üzere ilgili üst düzey bürokratların çalışma yapması öngörüldü. Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın da film festivali ile ilgili çalışma yapmak üzere bir kaç kez daha Çorum’a geleceği öğrenildi. Gelecek yıl film festivaline ilişkin sempozyum düzenleneceği konuşulurken, Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa’nın da organizasyona dahil edileceğini vurgulandı.

Son Güncelleme: 04.02.2020 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tebrikler.. 2020-02-03 22:33:26

Böyle güzel gelişmeler olsun. İnşAllah gerçekleşir.

Avatar
dünyanın merkezi 2020-02-03 23:02:22

hadi inşAllah. Büyük başarı emeği geçenleri tebrik ediyorum

Avatar
Esnaf 2020-02-03 23:29:10

Şehir yöneticilerimize tavsiyem; esnafın can çekiştiği şu günlerde, hızlı organizasyonlarla şehre canlılık katmak gerekir. bu güzel bir gelişme ancak geç kalınmamalı. Fuarlar çeşitlenmeli. Şehre bir şekilde insan çekilmeli. Yoksa Çorum halkı kendi esnafını batırıyor. Marka şirketlere gidiyor. Şehir için de ülke içinde üretkenliği azaltır, zarara sokar.