Çorum eşrafı bu etkinlikte

Hemşehrimiz Abdullah Agâh Öncül'ün 'Çorum Eşrafı' başlıklı fotoğraf sunumu ve söyleşisi yarın TSO salonunda

23 Ocak 2018 Salı 12:38
Çorum eşrafı bu etkinlikte

Çorumlu Fotoğraf Sanatçısı Abdullah Agâh Öncül, Çorum Eşrafı adlı fotoğraf sunumu ve söyleşi için Çorum’a geliyor.

50’nin üzerinde söyleşi gösteri ve sergi performansı olan, ulusal ve uluslararası dergi, gazete gibi yayınlarda fotoğraf, gezi ve sanat üzerine 100’e yakın yazı, yorum ve makalesi yayınlanmış Çorumlu Fotoğraf Sanatçısı, ÇOFSAD’ın konuğu olarak Çorum’da Çorum Eşrafı isimli fotoğraf sunumu ve söyleşi gerçekleştirecek.

Yarın(çarşamba) saat 19.00’da Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda yapılacak etkinliğe tüm Çorumlular ve sanatseverler davetli.

Hemşehrimiz Öncül, fotoğraf sunumunu; “Çorum'un hiç değişmeyen sokaklarında,
hiç değişmeyen yüzlerin, her meslek grubundan zanaatkârların
bulunduğu mekânların ve insanların hikâyesidir bu çalışma.” sözleriyle özetliyor.

Abdullah Agâh ÖNCÜL

1984′de ÇORUM ‘da doğdu. 1998 yılında ortaokulda basit bir fotoğraf makinesi almasıyla fotoğraf işine bulaştı. Kendisi Yabancı Dil Öğretmenliği ve Medya-İletişim mezunudur. 2003 yılında üniversite eğitimi için gittiği Eskişehir’de, EFSAD’ la (Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği) tanıştı, ilk fotoğraf eğitimini alarak çalışmalarına başladı (2003).

Çalışmalarını, fotoğraf derneklerinde, üniversitelerde ve galerilerde sundu, sergiledi. Fotoğrafla ilgili yorum ve düşüncelerinden bahsettiği ‘An’ı Naftalinlemek‘ ve yayınlanmış makalelerinden oluşan ‘FOTO-MAK-ÂLEM’ adlı iki kitabı yayınlandı. Sinema eğitimini aldığı İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) üyesi oldu (2009). FIAP (The International Federation of Photographic Art) üyeliğine kabul edildi(2013). Meslek edindirme amaçlı özel kurumlarda temel fotoğraf seminerleri verdi.

Çektiği fotoğrafları, sadece beğendirmek için değil; ayrıca farklı insanlarla tanışmak, insanları fotoğraf çalışmaları ile alışılmış sohbetlerin dışında değişik olgularla ve değerlerle tanıştırmak için kareliyor. Her yaştan, her kesimden insanları bulundukları an’la ve ortamla kaydetmeye çalışıyor. İnsanların ve nesnelerin dünyasına dair belge nitelikli fotoğraf çalışmaları yapıyor. Sosyal bir yaşantısı olup, evli ve bir çocuk babası.

Son Güncelleme: 23.01.2018 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.