Çorum ‘MÜZE’de

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB-MÜZE girişimleri tarafından üç ayda bir yayımlanan Arkeoloji Dergisi...

16 Mart 2015 Pazartesi 17:43
 Çorum ‘MÜZE’de


Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB-MÜZE girişimleri tarafından üç ayda bir yayımlanan Arkeoloji Dergisi MÜZE’nin 16. sayısında Çorum Müzesine geniş yer verildi. Anadolu tarihine tanıklık etmesine vurgu yapılan Çorum Müzesi, derginin başından itibaren altı sayfada detaylı anlatıldı.


Dergide, “Bugünkü Çorum ,linin bulunduğu coğrafya dünya uygarlık tarihine yön veren en önemli kültürlere ev sahipliği yaptı. İşte onların arkeolojik mirası bugün Çorum Arkeoloji Müzesinde sizleri bekliyor” denilerek Çorum’un sahip olduğu bu önemli turizm ve kültür varlığı okuyucuların dikkatine sunuldu. 4 bin yıllık Hitit kültürüne sahip olan Çorum Müzesi, 2010 yılında Avrupa Yılın Müzesi Ödülüne aday olmuştu. Avrupa standartlarında bir müzenin ziyaretçilerini beklediğine de değinilen dergide Çorum’un 7 bin yıllık tarihi geçmişine ait görsellere de çokça yer verildi.


Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bu sayı ile Müzekartla ilgili çok önemli gelişmeler duyurulmakta. Bundan böyle Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bağlı müze ve örenyerlerinin biletleri ve Müzekart, online bilet satış sitesi Biletix üzerinden satın alınabilecek. Bakanlığımızın bu girişimi ile müzelerimizin daha ulaşılabilir kılınacağına ve Müzekart sahibi ziyaretçi sayısının önemli ölçüde artacağına inanılmakta. Bu kapsamda herkesi Çorum Müzesi'ni görmeye bekliyoruz.” denildi.



Son Güncelleme: 16.03.2015 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.