Çorum, Payitaht Abdülhamit'in setinde

Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ öğrencileri Payitaht Abdülhamit’in dizi setini ziyaret etti.

13 Ekim 2019 Pazar 12:27
Çorum, Payitaht Abdülhamit'in setinde

Çorum Kültür ve Turizm Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle hazırlanan ‘Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ öğrencileri Payitaht Abdülhamit’in dizi setini ziyaret etti.

Kocaeli’de SEKA Film Seti’nde gerçekleştirilen dizi çekimlerini yerinde görme fırsatı bulan gençler, film ekibinden çekimlerle ilgili bilgiler aldı. Öncelikle dev plato üzerine kurulan çekim mekanları ve dekorlar  gören gençler, proje kapsamında öğrendikleri teorik bilgileri pratikte de uygulama alanı buldular.

Set çalışanları ve görevlilerine sorular sorarak merak ettikleri konular hakkında meraklarını gideren gençler, gösterdikleri yakın ilgi ve verdikleri bilgiler için dizi yönetimi ve TRT’ye teşekkür ettiler.

Fırsata Dönüşen Hayatlar Proje Yürütücüsü T. Atakan Akman, Payitaht Abdülhamit dizi setine yaptıkları ziyaretin hem kendisini hem de gençleri çok heyecanlandırdığını söyledi. Türkiye’nin en sevilen ve izlenen dizilerinden birisine yönelik yaptıkları ziyaretin öğrencilere ufuk vereceğine inandığını aktaran Akman, “Projenin amacı yetenekli gençleri sinema, belgesel ve televizyon alanında çalışmaya yönlendirmekti. Bu amacımız doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje kapsamında önümüzdeki günlerde yönetmen ve oyuncuyla yapılacak söyleşinin yer alacağının belirten Atakan Akman, gençlerin hayatlarına dokunabilmek, meslek seçimleri öncesinde ilgi duydukları alanlarla alakalı olabildiğince bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak amacıyla başlattıkları projenin tüm güzelliğiyle devam ettiğini sözlerine ekledi.

Payitaht Abdülhamit dizi setine yapılan geziye katılan öğrenciler ise geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bizleri sette çok güzel ağırlayan dizinin yapım ekibine çok teşekkür ediyoruz. Proje kapsamında yeni arkadaşlıklar edindik, pek çok yeni bilgi öğrendik. Bizlere bu imkanı veren Çorum’un Kültür Turizm Derneği yöneticilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.

Son Güncelleme: 13.10.2019 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.