Çorum Türkiye’nin yeşil hikâyelerinde

Hollanda Büyükelçiliği ve Çorum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Türkiye’nin Yeşil Hikâyeleri' kapsamında Hollanda Büyükelçisi Çorum'a geliyor.

10 Kasım 2020 Salı 18:25
Çorum Türkiye’nin yeşil hikâyelerinde

Hollanda Büyükelçiliği ve Çorum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Yeşil Hikâyeleri” programı kapsamında “Çorum’un Hızlı Kazanım Proje Fikirleri” konulu toplantı düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl Hollanda öncülüğünde Türkiye'de başlatılan ve ilki İstanbul'da yapılan Türkiye'nin Yeşil Hikayeleri İnisiyatifi çalışması, pandemi sürecinde verilen aranın ardından Çorum Belediyesi işbirliğiyle Çorum'da düzenleniyor. Çorum Belediyesi Turgut Özel Konferans Salonunda Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat'ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara Akıllı Şehirler hakkında bilgiler verildi ve Quickwin (hızlı kazanım) proje fikirleri toplantısı yapıldı. Toplantıda, kısa sürede uygulamaya alınabilecek nitelikteki çevre projeleri üzerinde de çalışmalar yapıldı.

Çorum Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Talat Tekin tarafından belediyenin “Akıllı Çevre” kapsamındaki çalışmaları hakkında sunumun da yapıldığı toplantıda, Çorum Belediyesi’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik, Rüzgâr Enerji Santralleri, Güneş Enerjisi Santralleri, Biokütle Tesisinde çöp atıklarından elde edilecek enerji santrali ve çevre ve yeşil alan hizmetleri hakkında da katılımcılara bilgiler verildi.

HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİ GELİYOR

Proje kapsamında Hollanda Büyükelçisi Marjanne De Kwaastenıet Çorum'a bir ziyarette bulunacak. Çorum Belediyesi’ni ziyaret edecek olan Büyükelçi Kwaastenıet, ardından Milli Ağaçlandırma Günü ve ÇORBİS etkinliğine katılacak.

Hollanda Büyükelçisi Çorum ziyaretini Kale ve Müze gezileriyle tamamlayacak.

Son Güncelleme: 12.11.2020 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165