Çorum türküsünü öyle bir yazdı ki…

Fikriyat Yazarı İsmail Güleç, meşhur Çorum türküsü ‘Şu uzun gecenin gecesi olsam’ isimli eseri ve hikayesini yazdı.

22 Aralık 2022 Perşembe 23:38
Çorum türküsünü öyle bir yazdı ki…

Fikriyat Yazarı İsmail Güleç, meşhur Çorum türküsü ‘Şu uzun gecenin gecesi olsam’ isimli eseri ve hikayesini yine mevsimin en uzun gecesi olan 21 Aralık’ta kaleme aldığı ‘Yılın En uzun geceleri’ başlıklı bir yazıyla aktardı.

Güleç, ‘Yılın en uzun geceleri bir aşık için geçmek bilmeyen zamanlardır, sabahı bir türlü olmayan gecelerdir’ sözleriyle anons ettiği yazısında, “…2022 Senenin son günlerindeyiz. Bu son günlerin bir özelliği de yılın en kısa günleri olması. Bir diğer deyişle gecelerin en uzun olduğu vakitler. Şairler de bu uzun geceleri şiirlerinde kullanmışlar. Hatta biri var ki her sene bu vakitlerde paylaşıldığı için bilmeyenimiz yoktur. Ben size "en uzun gece"yi anlatan güzel bir Çorum türküsünden bahsedeceğim. Sözler güzel, okuyan iyi, dinleyen de dertli olursa dünyanın en güzel türküsü gelebilir. Bu türkü bir kavuşamama hikayesi. Sevip de kavuşamayanların hissiyatına tercüman olmuş kim olduğunu bilmediğimiz şairi. Kavuşamama, sevdiğinden yüz bulamadığı için aşığa daha zor geliyor. Türkü bu durumu bize anlatıyor.” İfadelerine yer verdi.

Yazar İsmail Güleç’in dillere pelesenk olan o Çorum türküsünün öyküsünü anlattığı yazısının tamamı bu linkte: https://www.fikriyat.com/yazarlar/ismail-gulec/2022/12/22/yilin-en-uzun-geceleri

Son Güncelleme: 23.12.2022 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rektör Hocama 2022-12-23 18:42:47

Hocam, şu anda üniversite ile ilgili önemli bir algı oluşturan, bu süreçte sizi bir çok konuda yaptıkları hatalarla zor durumda bırakanlar, 3.5 yılda epey bir kazanıma ulaşanlar, belki şu anda başka pazarlıklar peşinde. Şu anda sizi desteklediğini söyleyenler, belki başkalarına da göz kırpıyor. Bir bakarak olun isterseniz.

banner165