Çorum'un bir konağı daha kurtarıldı

Çorum sivil mimarisinin en güzel örneklerinden olan tarihî Karakol Konağı restorasyonunda sona gelindi

20 Temmuz 2018 Cuma 11:47
Çorum'un bir konağı daha kurtarıldı

Çorum tarihî ve kültürel bir değerini daha kurtarıyor. 

Velipaşa Cami karşısında, Çorum Velipaşa Kadın Kültür Sanat Merkezi yakınındaki Tarihi Karakol Konağı restorasyonu büyük oranda tamamlandı. Yıl sonunda açılması ve Çorum Aile Eğitim Merkezi olarak hizmete girmesi bekleniyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül, bugün tarihi konaktaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.  1890 yılında yapılın konak dönemin sivil mimarisinin en güzel örneklerinden. Demokrat Parti döneminde İmam Hatip Okulu olarak da kullanılan bina,  karakol hizmeti de verdiği için bu isimle biliniyor.  Çorum Belediyesi  tarafından aslına uygun olarak restore edilen bina 2 katlı. 150 m2 üzerine inşa edilen konağın kapalı alanı ise 300  m2.  1 milyon 233 bin liraya mal olan restorasyon bittiğinde konak Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek.  

Karakol Konağı'nın hemen yakınında daha önceki yıllarda restorasyonu yine Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Velipaşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezi aynı sokak üzerinde yıllardır hizmet veriyor. Aile Eğitim hizmetleri de bu konakta vatandaşa sunuluyordu. Karakol Konağı'nın restorasyonu ve hizmete girmesi ile Aile Eğitim Merkezi kendi binasına taşınmış olacak. 

Son Güncelleme: 20.07.2018 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kürşat 2018-07-20 12:39:46

syn demirer bir yazı yazsana külcü'nün çalışmaları olmasa gül nereyi ziyaret edecek diye? Hazıra kondu kendisi. Hiç başkanlığında başlattığı birşey varmı?

Avatar
Kenann 2018-07-20 14:17:02

Haksızlık yapmayın!!! Sobacılar çarşısının trafiğe açılması baştan sona etüt çalışmaları dahil sayın GÜL döneminde yapılan önemli bir projedir. Lütfen haksızlık yapmayın