Çorum’a yeni müze

Çorum’da eski İşkur binası etnografya müze olarak turizme kazandırılacak.

04 Ocak 2023 Çarşamba 16:53
Çorum’a yeni müze

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Çorum'a Etnografya Müzesi kazandırılması girişimleri sonucu eski İşkur İl Binası müze olarak turizme kazandırılacak.

Edinilen bilgilere bugün Çorum'a gelen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, turizme kazandırılacak binada incelemelerde bulundu. Müdürlüğün onay vermesi ve gerekli izinlerin alınmasının ardından binanın Etnografya Müzesi olarak hizmet vereceği öğrenildi. 

Binlerce yıllık köklü tarihinin getirisi olan kültürel zenginliğin sergileneceği etnografya müzesinin Çorum'un tarihine ve turizmine katkı sağlaması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 04.01.2023 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-01-04 17:37:16

Müze yapmak için en güzel yer belediyenin taş binası. Makam sahipleri de bizahmet belediye personelinin çalışacağı yeni binaya gitsin. Hem imza için arabaya binip taş binaya gelmek zorunda kalmaz personel hem de çalışma konusunda daha dikkatli olurlar makam sahipleri de aynı binada olunca.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-01-04 19:13:39 @Ahmet

Taş binayı tam olarak devretmemek büyük saçmalık hakikaten..

Beğenmedim! (0)
Avatar
İsa Ölçer 2023-01-05 10:35:36

İşkur binası depreme dayanıklı değil bahanesiyle yenisi yapılmıştı. Şimdi nasıl olduysa kendiliğinden sağlamlaştı demek. İhale olsun inşaat olsunda ne olursa olsun bahane buluyorlar.