‘Çorum’da Dini Hayat’

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen Kültür Sohbetleri’nin üçüncüsü 19 Aralık 2014...

17 Aralık 2014 Çarşamba 15:25
 ‘Çorum’da Dini Hayat’


Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen Kültür Sohbetleri’nin üçüncüsü 19 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Söyleşinin konuğu Hâfız Recep Camcı olacak.


Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Çorum’da Kültür Sanat ve günlük yaşam ile ilgili kültürel birikimi gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu kültürü özümsemiş, yaşamış insanlarımızdan dinleyerek kayıt altına almak daha sonra yayına dönüştürmek üzere 2014-2015 döneminde Valiliğimiz himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce programlanan “Kültür Sohbetleri”nin ikincisi 19 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecektir.


İnsanlığın ortak mirası olan kültür, millet olmanın vazgeçilmez unsuru, sosyal yapıyı şekillendiren en önemli etmendir. Bizi biz yapan değerlerimiz teknolojiye yenik düşüp kaybolmaktadır. Bu nedenle sözlü kültür öğelerimizin bir an önce derlenip yazıya geçirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekmektedir.


Çorum ilimiz de ülkemizin genelinde olduğu gibi sağlam bir kültürel yapıya sahiptir. Bu kültürün öğeleri olan insan hazinelerimizin desteğini alarak Çorum’un yaşam kültürünü kayıt altına alıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan “Kültür Sohbetleri”nde ilk program 20 Kasım’da Şehir ve Kültür konusuyla yapılmış, üçüncü program ise 19 Aralık 2014 tarihinde Emekli Ulucami İmamı, bir Mûsikîşinas, Çorum dini hayatında etkin bir isim olan Hâfız Recep Camcının konuşmacı olarak katılacağı ‘Çorum’da Dini Hayat’ konusu ile devam edecektir.


Her 15 günde bir Cuma günleri Hasanpaşa Yazma Eser Kütüphanesinde (Ulucami civarı eski İstiklal İlkokulu) Saat 19:00’da yapılacak programların sonuncusu 01 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. tüm Çorumluları “Kültür Sohbetleri”ne bekliyoruz.” denildi.




Son Güncelleme: 17.12.2014 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.