Çorum’dan yemelere doyulamayacak bir lezzet

MYNET Çorum'un Karaçuval helvasını haber yaptı.

29 Kasım 2021 Pazartesi 20:41
Çorum’dan yemelere doyulamayacak bir lezzet

Mynet Haber, Çorum'un Karaçuval helvasını haber yaptı.

Şekersiz tatlı tarifi arayanların yemelere doymayacağı bir lezzet: Çorum'un karaçuval helvası.

Çorum deyince akla ilk gelenlerden biri leblebiyse diğeri karaçuval helvası. Adeta Çorum ile özdeşleşmiş olan bu iki lezzet, ayrılmaz birer parça halinde. Öyle ki yolu Çorum'a düşüp de karaçuval helvasını tadanlar, bir daha başka helva yemek istemiyor. Yine de Çorum'a kadar gitmenize gerek yok. Evdeki basit birkaç malzemeyle karaçuval helvanızı kendiniz yapabilirsiniz.

Çorum'un sevilen ve farklı tatlılarının başında karaçuval helvası gelir. Her evde bulunan malzemelerle, kısa sürede hazırlanabilen karaçuval helvası; Çorum'da sıkça tüketilen bir tatlı. Tarifinde şeker bulunmayan bu helva, özellikle şekeri hayatından çıkaranların en sevdiği tatlı olmaya aday. Tadı hem çok hafif hem de tatlı ataklarını kesecek kadar güçlü olan bu helvayı mutfağınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Kısa sürede hazırlanabilen, çat kapı gelen misafirlerinize gözünüz arkada kalmadan sunabileceğiniz türden bir lezzet. Gün içindeki tatlı krizlerinizde veya çayın yanında tatlı bir atıştırmalık aradığınız anlarda gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir helva çeşiti...

Son Güncelleme: 30.11.2021 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2021-11-29 22:21:55

İlimizin mutfağı harika. Boyabat Ezmesi var birde onu tadmak gerekir.

Avatar
Yurdum İnsanı 2021-11-30 09:07:34

Çorumda ayrıca; hasıda, metez, mamiris, kaypak, pancar yemeği, yoğurtlu ıspanak salatası, sündürme... gibi aklıma ilk gelen babaanne ve anneannemin elinden yediğimiz yemekler var..

banner165