Çorumlu 2 yazara ödül

Çorumlu 2 yazar Hayal Bilgisi Dergisi'nin yarışmasında ödül aldı

03 Ekim 2018 Çarşamba 17:13
Çorumlu 2 yazara ödül

Hayal Bilgisi Dergisi tarafından düzenlenen 4. Erciş Edebiyat Şöleni ve Kitap Günleri etkinliğinde Çorumlu 2 yazar ve şair ödül aldı.

4. Erciş Edebiyat Şöleni ve Kitap Günleri bu yıl Van'ın Erciş ilçesinde Tenzile Ana Ortaokulunun spor salonunda törenle açıldı. Açılış kurdelesini Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile yaşayan en büyük şairlerimizden Cahit Koytak ve diğer protokol üyeleri beraber kesti.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ise, kitap okumanın önemine değindi. Mehmetbeyoğlu, “Bu anlamlı çalışmanızdan ötürü sizleri tebrik ediyorum. Erciş özel bir yerdir. Suyu sert, ancak insanı da merttir. İlçemizi bu anlamda daha çok ön plana çıkartmamız lazım. Gelecek yıl için sizlere geniş kapsamlı destek sözü veriyorum’’ dedi.

Hayal Bilgisi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni hemşehrimiz Ayşe Ünsal ve eşi Cihat Albayrak, etkinlikte yaptıkları açıklamada, geçen yıl 3.sü düzenlenen etkinliklerde 12 bin kişiyi ağırladıklarını, bu yıl ise 50 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti.

30 Eylül tarihine kadar süren etkinliğe, ülke genelinden 20 yayınevi ve aralarında Cahit Koytak, Metin Önal Mengüşoğlu, Müştehir Karakaya, Behçet Gülenay, Mine Sota, Selvigül Şahin, Abdurrahman Adıyan, Gülşen Gazel, Fatma Çağdaş Börekçi, Halit Yıldırım, Erdal Şahin, Arif Onur Solak, Mustafa Demir, Cihat Şit, Yılmaz Şit, Yaşar Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu 32 şair yazar katıldı.

4. Erciş Edebiyat Şöleni ve Kitap Günleri kapsamında düzenlenen 2018 Yılı Ercişli Emrah ve Hayal Bilgisi Ödül Töreni ise 29 Eylül Cumartesi akşamı Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.

Ödül törenin öncesinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek bu etkinliği düzenleyen Hayal Bilgisi Dergisi sahibi ve yöneticileri Ayşe Ünsal Albayrak ve Cihat Albayrak’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Mütefekkir şair yazar Metin Önal Mengüşoğlu’nun bir konferans verdiği gecede şair Cahit Koytak ve Müştehir Karakaya’nın birer şiir okudu. Geceye çok sayıda edebiyatsever iştirak etti.

Şiir Yarışmasında “Merhametin İzinde” isimli şiiri ile hemşehrimiz Halit Yıldırım birinci oldu. Ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek’ten alan Halit Yıldırım, şiirini seslendirirken salonda duygulu anlar yaşandı.

Yine aynı etkinlikler kapsamında hemşehrimiz Fatma Çağdaş Börekçi - Temmuz Elması kitabı ile 2018 Hayal Bilgisi Öykü Ödülünü yazar Çiğdem Can (Mine Sota)’dan aldı.

Son Güncelleme: 03.10.2018 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165