Devir tamam, Ziraat Bankası yıkılıyor

Tarihi Çorum Meydanı Projesi kapsamında Ziraat Bankası Merkez Şubesi yerinin Çorum Belediyesi’ne devri tamamlandı.

12 Ocak 2022 Çarşamba 10:59
Devir tamam, Ziraat Bankası yıkılıyor

Tarihi Çorum Meydanı Projesi için çalışmalar hareketlendi. Ziraat Bankası Merkez Şubesi yerinin Çorum Belediyesi’ne devri tamamlandı.

Yapılan açıklamaya göre, şehrin tarihi kimliğinin açığa çıkarılması, korunması ve tarihi bir meydana kavuşması için yapılan çalışmalar devam ederken Ulucami’nin etrafındaki Güpür Hamamı, Dikiciler Arastası, Saat Kulesi, Velipaşa Hanı gibi tarihi yapıların bulunduğu bölgelerde kamulaştırma çalışmaları son aşamaya geldi. Halk Bankası Çarşı Şubesi’nin yıkımı da önümüzdeki günlerde tamamlanacak.

Öte yandan Halk Bankası Çarşı Şubesinin boşaltılması ve yıkım çalışmalarının başlaması ile gözler Ziraat Bankası binasına çevrilmişti.

Çorum Meydanı Projesi içerisinde kalan Ziraat Bankası Şubesi’nin boşaltılması için önemli bir adım daha atıldığı açıklandı.

Ulucami civarında yer alan Ziraat Bankası binasının meydan yapılmak üzere Çorum Belediyesi’ne devredilmesiyle ilgili yaptıkları çalışmaların çok olumlu yönde ilerlediğini kaydeden Başkan Aşgın, “Tarihi Meydan Projesini hayata geçirmek için titiz ve yoğun çalışıyoruz. Adeta ilmek ilmek işliyoruz. Bu uzun süreci mümkün olduğu kadar kısaltmak bir an evvel şehrimizle tarihi meydanı buluşturmak istiyoruz.”ifadelerini kullanan Başkan Aşgın, Ziraat Bankası yerine 21 milyon TL değer biçildiğini, bunun da bankanın ileriye yönelik tahakkuk edecek vergi borçları karşılığında mahsup edilmek üzere yerinin belediyeye devrinin gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Aşgın, “Ziraat Bankasının yıkılmasıyla da meydan projesinin gerçekleşmesinin önünde hiçbir imar sorunu kalmıyor.”dedi.

Tarihi meydanın içerisinde yer alan Dikiciler Arastası, Saat Kulesine bakan dükkânların cephe sağlıklaştırması gibi çalışmaları yaptıklarını, eski Halk Bankası binasını ve Ziraat Bankası binasını da kısa sürede yıkacaklarını vurgulayan Başkan Aşgın, “Tüm çalışmamızda olduğu gibi Tarihi Meydan Projemizde de her zaman yanımızda yer alan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’ye, AK Parti MKYK Üyesi Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a, Milletvekillerimiz Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu’ya, AK Parti İl Başkanımız Yusuf Ahlatcı’ya, tüm teşkilatımız ve Belediyemizdeki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.01.2022 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
corumlu 2022-01-12 12:02:42

meydan güzel proje. lakin ağaçtan bol birşey olmaması lazım. ağaç sayısını görünenin en az 10 katına çıkartılması gerekli. örnek hurriyet parkı örnek valiliğin önü. yazın altı beton üstü güneş yakar adamı. konyada, kayseride buna benzer meydanlar var ve ağaç olmadığı için rağbet görmeyen atıl kalan alanlar oluyor. ağaçtan kasız gölge alanın fazla olması lazım. bunu da ağaç dikerek sağlayabilirsiniz.

Avatar
Vatandaş 2022-01-12 12:45:55

Kadeş meydanı gibi rabet görmeyecekse işçilik baştan savma olup doğru düzgün yapılmayıp yeniden sök tak muhabbeti olmayacaksa yeşillendirme gerektiği kadar ve doğru bir şekilde yapılmayacaksa halkbank çorumgaz ziraat bankası gibi gibi binalar yıkılıp meydana yer açılmışken bu alana yeraltı otoparkı yapılmayacaksa bence hiç yapılmasın. Çünkü hazırda bunlar olmayan meydan var zaten. Eğer bunlar yapılacaksa şehrin en merkez yeri olduğu için çok faydalı olur.

Avatar
fatih 2022-01-13 12:34:13

Maalesef şöyle bir algı var; meydan ağaçsız olur, boş olur. Hayır efendim, biz Avrupa’daki meydanları taklit etmek zorunda değiliz. Türk şehircilik geleneğinde merkeze cami oturur ve etrafı ağaçsız falan da değildir. Bence de büyükçe bir yeşil alan ve bol miktarda ağaç olmalıdır. Yeşilden zarar gelmez, zaten hayatımız yeterince gri..

Avatar
hoca 2022-01-13 13:49:37

AĞAÇ Koyalım sonra kuşlar pisliyor diye dalını budağını kesin kütük görünümlü yeşilliği olmayan bir yer değil kestane ağaçları her yıl kesiliyor.neden dükkan sahipleri şikayet ederde ondan

Avatar
murat 2022-01-13 00:01:58

2. kadeş meydanı faciası olmasın???

Avatar
ağaç düşmanı çorum 2022-01-14 08:33:18

Ağaçlara her yıl kış yaz demeden çiçek kadar dal bırakan beledeiyeyi, park ve bahçeler ne ise bu arkadaşları kınıyorum. Maden ot kadar yaprak bırakacaksınız neden dikiyorsunuz ağaçları? Sürekli kestiğiniz için ağaç dalı az, kuşlar konunca dışkılar bir yere geliyor. Ağaçlara 10 yıl dokunmayın, dallar büyüsün, dışkılar ağaçların üzerinde kalır.

Avatar
Fedai 2022-01-14 09:25:20

Ayakkabıcılar arastasını da projeye dahil edebilecek babayiğit var mı? Çöplüğü kaldır da Akşemseddin cami önünde gelen yolu bağla bakalım arastanın yerine destek nasıl fırlıyor. Ama ya pa maz lar.

Avatar
Cemil 2022-01-16 01:16:35

Tamam çok gùzelde ulu camiden asagidaki harabe yik evler ne olacak ònce oralar dùzelsin devane camisinin karşisina park yapiliyo harabe evlerin içine