Dikiciler Arastası'nın ihalesi 22 Ocak'ta

Dünyanın en küçük arastası Çorum Dikiciler Arastası'nın sağlıklaştırma ihalesi 22 Ocak'ta

08 Ocak 2021 Cuma 17:33
Dikiciler Arastası'nın ihalesi 22 Ocak'ta

Dünyanın en küçük arastası olarak da bilinen tarihi Dikiciler Arastası ve Saat Kulesine bakan işyerlerinin tarihi dokuya uygun olarak yeniden ihyası projesinin ihalesi 22 Ocak’ta yapılacak.

Konuya ilişkin Belediye Meclisi’nde bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’daki tüm tarihi yapıların korunması ve tarihi dokunun ortaya çıkarılması için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, “Dikiciler Arastası ve cephe sağlıklaştırması gibi önemli ve güzel projeyi de inşallah hep beraber hayata geçirmiş olacağız. Bu tarihi arastamız inşallah yerli ve yabancı turistlerin de çokça ilgi göstereceği bir mekan olacak.” dedi. 


 

Son Güncelleme: 10.05.2022 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-01-08 18:04:21

Şu anki hali çok daha güzel. İçerisinde tarih, emek, yaşanmışlık barındırıyor. Yeni halinin ise tarihi olması yüzyıllar alır, o yüzden yeni haline tarihi demeyin.

Avatar
Has Çorumlu 2021-01-09 02:10:35

Bence mümkünse dokunmayın sonra ortaya tarihi olmayan sıfır ve ruhsuz binalar çıkaracaksınız.turistler tarih görmek ister, gıcır gıcır binaları değil.cok üzücü.umarim ben yanilirim ama Çorum tarihine yazık edilmesin.

Avatar
Gfdcvgg 2021-01-10 00:14:27

Boşa para harcamayın.