Eğinönü Yayla Şenliği’ne yoğun ilgi

Kargı’da bu yıl ilki düzenlenen Eğinönü Yayla Şenliği çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

21 Temmuz 2015 Salı 17:52
 Eğinönü Yayla Şenliği’ne yoğun ilgi


Kargı’da bu yıl ilki düzenlenen Eğinönü Yayla Şenliği çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. 

Kargı Belediyesi ve KARDER’in ev sahipliği ile yaklaşık olarak bin 500 rakımlı Kargı Yaylası Eğinönü mesire alanında gerçekleştirilen etkinliklere, bayram tatili dolayısıyla memleketlerine gelen binlerce gurbetçi katıldı. Çorum Belediyesi Mehteran takımının konseri ile başlayan şenlik, halk oyunları, sanatçı konserleri ve çeşitli etkinliklerde devam etti.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinliğe Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Cumhuriyet Savcısı Engin Kapsal, 22. Dönem Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, 24. Dönem milletvekili Murat Yıldırım, Toki Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Milli Güreşçi Nazmi Avluca, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Neslihan Yurdagül, 2014 yılı Kargı Güreş Ağası Cafer Özsoy, Kargı Tepearkası Köyü Dernek Başkanı Selami Topçu ve binlerce davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen yaptı. Eğinönü yayla şenliklerinin uzun yıllardan sonra yeniden aynı yerinde gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Şen, "Bu organizasyon için uzun süredir arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Özverili bir çalışma sonucunda sizlere bu şenliği hazırladık. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, katılan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum’’ diye konuştu.

1.3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPILDI

Bu güzel yaylada hep birlikte, hem tarihi bir mirası, geleneği yaşatıyor, hem de dostluklarımızı tazeliyor, hatıralarımızı yineliyor. Gelecek konusunda da umutlarımızı tazeliyoruz diyen AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu’da "Eminim ki Kargı dışından gelen birçok hemşerimiz bugün Kargı’yı gördüklerinde çok daha bahtiyar ayrılacaklardır. Çünkü 13 yılda bizim iktidarlarımız döneminde, bizim arkadaşlarımızın da gayretleriyle Kargı’da 1.3 Milyarlık yatırım yapılmıştır. En son ilçeye yapılan öğrenci yurdu, spor salonu, tenis kortları ve Fen lisemiz ile birlikte, bu güzel yaylalara sahip Kargı makus talihini yenmek üzere yoğun bir çaba içerisindedir. Belediye meclis üyelerimiz, köy muhtarlarımız, il genel meclis üyelerimiz, kaymakam bey ve milletvekilleriyle birlikte Kargı’nın layık olduğu yere ulaşması, gelişmesi, kalkınması ve buradan göç eden kardeşlerimizin, sadece sırık kebabıyla değil, kalkınmasıyla, gelişmesiyle gurur duyarak buradan ayrılacaklardır." şeklinde konuştu.

DERNEK ÇALIŞMALARI FEDAKARLIK GEREKTİRİR

Kargı köy derneklerinin Kargı dışındaki çalışmalarını bildiğini belirten Uslu, "Bunlar çok fedakarlıklar gerektiren hizmetlerdir. İnsanlar kendi özel hayatlarından, kendi imkanlarından fedakarlık yaparak Kargı’ya, kargılıya hizmet ediyor, yeni yetişen gençlerin Kargı’yı tanıması için yoğun bir çalışma sarf ediyorlar. Başta KARDER olmak üzere tüm Kargı derneklerine teşekkür ediyorum. Yılda bir buluşmada olsa biz bu buluşmayla, dostluklarımızı dayanışma duygularımızı geliştiriyor, yeni yapılan hizmetlere hep birlikte şahitlik yapmış oluyoruz. İnşallah bu serin havayla gökteki güneş nasıl barışık olarak şuanda duruyorsa, bizde toplumumuzdaki farklılıkları, toplumumuzdaki farklı düşünceleri bir zenginlik olarak görüp, barışık olarak kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu ülkenin birliğini, dirliğini bozmak isteyenler, bu ülkenin istikrarını bozmak isteyenlere inat bu ormanlar gibi hür yaşamaya, özgür yaşamaya devam edeceğiz. Bu güzel şenliklerde inanıyor ve biliyorum ki, birliğimizi kardeşliğimizi pekiştirecek, dayanışma duygularımızı güçlendirecek ve daha güzel günlerde hep birlikte olacağız. Bu vesile ile emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum’’ dedi.

Sunuculuğunu Tahsin Özcan ve Sururi Onan tarafından yapılan etkinlik daha sonra yöresel sanatçıların sahne alması ve çeşitli etkinliklerin yapılmasının ardından sona erdi.




İHA

Son Güncelleme: 21.07.2015 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.