Engel kalmadı, bitince böyle olacak

25 Mayıs 2022 Çarşamba 20:31
Engel kalmadı, bitince böyle olacak

Tarihi Çorum Meydanı projesinin hayata geçirilmesi için Çorum Belediyesi tarafından kamulaştırılan Halkbank binasının yıkımı için bir engel kalmadı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün konuya dair ilgili kurumlara gönderdiği yazısında Halkbank’ın yıkılması için artık bir engel kalmadığı belirtildi.

ÇORUM’UN HAYALİ

Tarihi Meydan Projesinin uzun yıllardan beri Çorumlular’ın hayali olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, projenin hayata geçmesi için önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti. Tarihi kent meydanı içerisinde kalan Halkbank binasının yakımı için bir engel kalmadığını belirten Aşgın, kısa süre içerisinde yıkım işleminin gerçekleşeceğini vurguladı.
Ayrıca, Ulucami’nin güneyinde yer alan Ziraat Bankası’nın Belediyeye devri, bu alanın da tarihi meydana katılması için de gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

PROJE HEYECAN VERİCİ

Tarihi Çorum Meydanı için çalışmalar hız kazanırken Çorum halkı da projenin bir an evvel hayata geçirilmesi için sabırsızlanıyor.
Şehrin tarihi kimliğinin açığa çıkarılması, korunması ve tarihi bir meydana kavuşması için yapılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Ulucami’nin etrafındaki Güpür Hamamı, Dikiciler Arastası, Saat Kulesi, Velipaşa Hanı gibi tarihi yapıların bulunduğu bölgelerde kamulaştırma çalışmaları önemli bir noktaya gelirken Halkbank binası önümüzdeki günlerde yıkılacak.

Tarihi Çorum Meydanı Projesiyle ilgili görüşlerini aktaran vatandaşlar projenin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek “Tarihi Meydan Projesinin hayata geçmesi şehrimiz için çok güzel bir gelişme. Projenin görseli bile bizleri heyecanlandırmaya yetiyor. Saat Kulesi civarı şehrin en güzel yeri, dünyanın merkezi. Burada meydanın açılması, tarihin ortaya çıkarılması şehrimizin turizmi açısından da çok güzel bir gelişme olacak. Projenin bir an evvel tamamlanmasını bekliyoruz, bu çalışmayı destekliyoruz. Belediye Başkanımız Çorum için aşkla çalışıyor, güzel hizmetler yapıyor.”dedi.

Başkan Aşgın, her zaman olduğu gibi tarihi meydan projesinde de kendilerine büyük destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçenlere teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Son Güncelleme: 25.05.2022 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 2022-05-25 21:16:24

Çöplü çarşısı yer altına alınsa Akşemsettinden gelen cadde saat kulesiyle birleşse birde öyle düşünseniz şehrin önü açılır.Çöplü çarşısı görüntüyü bozuyor.Hiçbir özelliği yok.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2022-06-01 15:21:03 @Salih

Valla bir misafirim geldiğinde Akşemsettin Cami'nin ilerisinde durup Saat Kulesi'ne yürütecek olsam yeminle köye giriyormuşuz havası var muhitin... Salih Bey haklı..

Beğenmedim! (0)
Avatar
tolga 2022-05-25 21:52:28

çok güzel bir proje tarihi kent meydanının yeniden canlandırılması önemli.. umarım çöplük çarşısından ayakkabıcılar biraz azaltılır.. belediye taş binası kent müzesi olursa güzel olur.. Güpür hamamı ve paşa hamamıda yeni hamam gibi restore edilmeli..

Avatar
1919 2022-05-25 21:26:23

Gazi ve İnönü Caddelerini araç trafiğine kapatıp, İstanbul'da ki İstiklal Caddesi gibi yapıp, ortasındanda Nostaljik bir Tramvay yapılırsa ÇORUM bambaşka bir çehreye bürünür.

Avatar
yeşil 2022-05-26 08:07:47

ağaçlara lütfen zarar vermeyin yeşili kortumaya çalışın. ulu cami arkasında havuz yerine geniş bir yol düşünülmeli bence.

Avatar
Kenan 2022-05-26 15:31:34

Çöplük çarşısı bu şehrin en ucube yeridir. Burası yıkılmadıgi için bu şehrin önü açılamaz trafik çilesi bitmez..

Avatar
Can 2022-05-25 22:00:55

Çok gereksiz

Avatar
Hakan 2022-05-26 09:27:45

Kimse yapamazdı böyle bir projeyi. Büyük başarı

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-05-27 11:13:59

BOŞUNA PARA HARCAMA BAŞKAN GAZİ CADDESİNİ AKŞEMSEDDİNE BAĞLAMAYAN TÜM PROJE ÖLÜ YATIRIM YAPMA ,BU BELEDİYECİLİK DEĞİL BİR GECEDE OTTÜ DEN 4 KM YOL AÇAN BAŞKANI UNUTMA

banner165