Eskişehir’de Çorum türküleri

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Türk Müziği Korosu, Tatyanlar ve Hüseyni Şarkılar Konseri düzenledi. konserde Çorum türküleri de seslendirildi.

20 Aralık 2019 Cuma 20:10
Eskişehir’de Çorum türküleri

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Türk Müziği Korosu, Tatyanlar ve Hüseyni Şarkılar Konseri düzenledi.


Yunus Emre Kültür ve Merkezi’nde (YKSM) gerçekleşen konserin şefliğini, Ergün Elibaş yaptı. Çok sayıda müzikseverin katıldığı konser, iki bölümden oluştu. Tatyan havaları ile başlayan konserin birinci bölümünde Erzurum, Sivas, Çorum, Kayseri, Şanlıurfa, Elazığ ve Kerkük yörelerinden türküler seslendirildi. Konserin ikinci bölümü ise Hüseyni şarkılar, Rumeli ve İstanbul Türküleri ile devam etti.
Dinleyicilerden tam not alan konserde Ezelden Aşinanım Ben Ezelden Hem Zebanımsın adlı Hüseyni şarkının solistliğini Feride Efe yaparken, Gülen Gözlerinin Manası Derin adlı Hüseyni şarkıyı da Seher Yalçınkaya seslendirdi.


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2019-12-21 22:27:20

Ah ESKİŞEHİR Ah Türkiyenin Kültür Başkanı Darısı Çoruma diyelim ama çok zor