‘Fotoğraf Kareleri’nde Hitit Medeniyeti ‘

Ankara Yasemin Karakaya Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) 25 kişilik öğrenci gurubu temel fotoğraf eğitimi alarak Çorum’a geldi.

30 Haziran 2013 Pazar 17:38
 ‘Fotoğraf Kareleri’nde Hitit Medeniyeti ‘


TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen “Fotoğraf Kareleri’nde Hitit Medeniyeti Projesi” kapsamında Alacahöyük, Boğazköy/Yazılıkaya, Boğazköy/Hattuşa, Şapinuva ve Eskiyapar’ı fotoğraflayan öğrenciler, ürünlerini dün Anitta Otel’de sergiledi.

“Fotoğraf Kareleri’nde Hitit Medeniyeti Projesi” ekibinde, Selma Köseoğlu (Yürütücü), Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak (Uzman), Yrd. Doç. Dr. Ali Akın Akyol (Uzman), Banu Canan Türkay (Uzman), Esra Kıdıman (Uzman), Aslıhan Yıldız (Uzman), Prof. Dr. Aygül Süel (Eğitmen), Doç. Dr. Esma Reyhan (Eğitmen), Sümeyra Şengül (Eğitmen), Eda Irkılata (Eğitmen), Şerife Yavuz (Eğitmen), Gamze Koç (Eğitmen), Atilla Köseoğlu (Eğitmen), Hüseyin Özkan (Eğitmen), Teslime Yıldız (Eğitmen) ve Ender Özsarıkaya (Eğitmen) yer aldı.

Proje uzmanlarından  Yrd. Doç. Dr. Ali
Akın Akyol, Anadolu uygarlıklarından Hititler’in zengin tarihsel mirası ile öğrencilerin arkeoloji bilimini tanımaları, Anadolu'nun zengin tarihini yaşayarak öğrenmeleri, tarih bilincini edinmelerinin hedeflendiğini söyledi.

Proje yürütücüsü Selma K
öseoğlu ise, fotoğrafçılık sanatı ile arkeolojiyi bir araya getirerek, öğrencilerin arkeoloji bilimini tanımaları; arkeoloji bilimi hakkında olumlu tutum geliştirmeleri; ülkenin tarihsel zenginliklerinin farkında olmaları ve sahip çıkmaları; sunulan sosyal imkânlarla sosyal becerilerini geliştirmeleri; fotoğraf gibi bir ifade aracı ile tanışarak ileriki yaşantılarında ufuklarını açıcı etkinliklerle öğrenmelerini zenginleştirmeleri nin hedeflendiğini kaydetti.





Son Güncelleme: 30.06.2013 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165