Gelenek burada yaşayacak

Çorum Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Dikiciler Arastası’nda esnaf yeniden kepenk açtı

11 Mayıs 2022 Çarşamba 14:36
Gelenek burada yaşayacak

Çorum Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Dikiciler Arastası’nda esnaf yeniden kepenk açtı. Yenilenen dükkanlarında yeniden siftah yapan esnaf, tarihi arastada geleneksel el sanatlarını yaşatmaya devam edecek.

ZİYARETÇİLER BEĞENİYOR

Yapılan açıklamaya göre; Dikiciler Arastası Çorum Belediyesi’nin üstlendiği restorasyon sonrasında tarihi görünümüyle yeniden faaliyet vermeye başladı. Dikiciler Arastası, yeni görünümüyle esnafın ve arasta ziyaretçilerinin beğenisini topladı.

DÜNYANIN TİCARET YAPILAN EN DAR SOKAĞI

30 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğindeki arasta 29 dükkândan oluşuyor. Etrafında yer alan tarihi Saat Kulesi, Ulu Cami, Gupür Hamamı gibi yüzlerce yıllık geçmişe sahip eserlerle dikkati çeken arasta, iki kişinin yan yana zor yürüyebileceği sokakları ile ‘Dünyanın ticaret yapılan en dar sokağı” olarak gösteriliyor.'

YERLİ VE YABANCILARIN UĞRAK NOKTASI

Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktalarından olan tarihi arasta, nostaljik görüntüsüyle ilgi çeken mekanlar arasında yer alıyor. Yaklaşık 1 yıl süren restorasyon çalışmasıyla ilk günkü görünümüne kavuşan tarihi arasta, yeniden faaliyete açıldı.
Yenilenen arastada dükkânlar açıldı. Yenilenen dükkânlarına yerleşerek çalışmaya başlayan esnaf, yıkılmaya yüz tutan dükkânlarının restore edilerek yeniden hizmete sunulmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Arasta esnafı, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin yaşatılması için yoğun çaba gösteren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

AŞGIN KAHVALTI YAPMIŞTI

Öte yandan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın önceki gün güne tarihi dikiciler arastasında başlamış, tarihi arastada esnafla kahvaltı yapan yaparak, şehrin tarihi ve kültürel mirasını birer birer ihya ettiklerini ifade etmişti. Başkan Aşgın, arasta esnafına hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Son Güncelleme: 11.05.2022 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin 2022-05-12 22:08:59

Ya su istiklal caddesi gibi olsun muhabbetini yillardir yaprlar olmayacagi olamayacagi aciktir bunu istemek vizyonsuzluktan baska bisey degildir cehre falan degismez dogru duzgun dukkanmi var caddede gozlukcu telefoncu ot cop satan kalitesiz magazalar , 1-2 tane marka dukkan var belki. Once sen sehrini zenginlestir mahallelerini yenile harabe yerleri yik, ortaya bu halde tramvay koysan nolur koymadan nolur be adam…

Avatar
1919 2022-05-11 18:31:25

Çorum Gazi Caddesi ve İnönü Caddesi araç trafiğine kapatılıp, İstanbul İstiklal Caddesi gibi nostaljik Tramvay hattı yapılırsa Çorumun çehresi değişir. Çorum bambaşka bir şehir olur.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2022-05-12 19:55:09 @1919

Ya hu hanımlar beyler, Çorum'da kendini şoför zanneden insanların bu meziyetle alâkaları olmadığını anlayıp kendilerine çeki düzen vermeden önce hiçbir trafik sorununu çözemeyiz. Bakınız sadece göbeğe girdi diye ters şeritten sinyalsiz şekilde döneceği tarafta aslında düz gidecek aracın önüne direksiyon kıranlar, iki metre ötesinde trafiğe zarar vermeden salimen aracını park edebilecekken işi olduğu dükkanın önüne ÜÇÜNCÜ SIRA park edenler hatta REFÜJE yanaşıp park edenler falan filan... Bunları halledelim ÇORUM'un çehresi çok daha acayip olur... Öbür türlü sizin şu dediğiniz proje (bence de çok güzel olsa bile) millet işi olduğu dükkanın önüne park etmeye alıştığından BEĞENİLMEZ bile...

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Vatandaş 2022-05-12 10:46:05 @1919

Bu dediğiniz yıllardan beri hemen hemen herkesin hayali ama maalesef araç trafiğini yönlendirecek alternatif yol yok. Keşke olsa

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorum Çorumlu 2022-05-12 14:37:17

Buranın resmini görmekten bıktım artık ne özelliği var bunun yerine tarihi konakları yenilesinler