Gençler Aşık Borani'nin evinde

Akkent Gençlik Merkezi gönüllü gençleri Çorum'un ünlü halk ozanı Aşık Borani'yi evinde ziyaret etti.

07 Kasım 2017 Salı 19:24
Gençler Aşık Borani'nin evinde

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay ve Akkent Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, kültür, sanat, edebiyat, spor ve iş dünyasında iz bırakan simalarla buluşturmaya devam ediyor.

Gönüllü gençlerbu hafta Çorum’un Halk Ozanı Halil Çimen'e misafir oldu. Ziyarete ilişkin açıklamada “75 yaşındaki koca çınar, ‘Aşık Borani, Borani Baba, Deli Borani’ mahlasıyla anılmaktadır. Aşık Borani günümüzün tekke ve tasavvuf şiir geleneğinin yaşayan en önemli şairlerinden biridir. O, çileyi umuda dönüştüren, sevgi ve kardeşliğin şairi, ozanıdır. Öyle ki bu özelliği yazdığı bir çok esere de yansımıştır. Aşık Borani'nin yazdığı eserler Fadime'ye Mektuplar, İnsana Yolculuk, Elinde Gül Olsun Dilinde Türkü, Çorumlu Efsane Ozan Deli Borani, Adem'in Aynası'ndan oluşmaktadır. Şiirleriyle ve Halk Ozanlığıyla sevgi ve kardeşliğin sembolü olmuş, Halil Çimen (Borani )'i, Çorumlu yazarlarımız Selahattin Aydemir, Muzaffer GÜündoğan'ın yanında Akkent, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllü gençlerimizle birlikte Çorum ili Sarımbey Köyünde bulunan evinde ziyaret ettik. Sağlık sorunları yaşayan ozanımıza sağlık ve sıhhatler diledik. Rahatsızlığına rağmen gençleri kırmayıp kendi ağzından güzel şiirlerini okudu. Gençlerimize örnek teşkil eden borani baba ve eşi sevim hanıma misafirperverliği içinde ayrıca teşekkür ediyoruz” denildi.

Açıklamada bu tür programların devam edeceği, programlara katılmak isteyen gençlerin (0 364) 223 1320 numaralı telefondan gençlik merkeziyle irtibata geçebilecekleri bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.