Gençler eğitimden memnun

‘Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ kapsamında gençlere sahada eğitim veriliyor.

28 Mayıs 2019 Salı 10:01
Gençler eğitimden memnun

Çorum Kültür ve Turizm Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli düzenlediği ‘Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ kapsamında gençlere sahada eğitim veriliyor.

Bugüne kadar eğitmenleri nezaretinde çok sayıda eğitime katılan gençler, kamera çekimi ve röportaj ile senaryo, kamera, yönetmenlik, ses, ışık ve kurgu alanlarında eğitimler alıyor.

Konuya ilişkin görüşlerini aktaran kursiyerlerden Eray Ağbal, proje kapsamında gerek teorik gerekse pratikte aldıkları eğitimlerin kendilerine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Proje Eğitmenleri Salih Karslıoğlu ve Umut Kuşçu ile Proje İlgilileri Dilek Bilgin, Gökhan Yürürer ve Atakan Akman eşliğinde bugüne kadar Çorum Hitit Koşusu, Geleneksel TEGV Gönüllü Buluşması, Ferhat ile Şirin filminin Çorum ön gösteriminde yönetmen ve oyuncularla ile buluşma, Türkiye Satranç Federasyonu Çorum Turnuvası Maçları ve Ödül Töreni, Kadir Söylemez ve Konya Selçuk Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Sefa Doğru ile söyleşi gerçekleştirildiğini anlatan Ağbal, “Söz konusu eğitim faaliyetlerinde röportaj senaryo, kamera, yönetmenlik, ses, ışık ve kurgu üzerine bilgiler verildi. Söyleşilerde alanında uzman kişilere sorular yöneltilerek onların deneyim ve tecrübelerinden istifa ediyoruz. Film izlemeleri yaparak eğitmenler eşliğinde filmleri yorumuyoruz. Son olarak stüdyolarda eğitim ve deneme çekimlerine başladık.

Verimli geçen eğitimlerde önemli bir mesafe kat ettik, eğlenerek öğrenme metodu sayesinde olumlu geri dönüşler alındığını düşünüyorum.” Dedi.

Son Güncelleme: 28.05.2019 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.