Güney Kore’den Çorum’a uzanan kardeşlik

Çorum'un kardeş kenti Güney Kore Cumhuriyeti Gimhae Belediyesi heyeti kente geldi.

03 Eylül 2018 Pazartesi 16:50
Güney Kore’den Çorum’a uzanan kardeşlik

Kardeş şehir ilişkisi kurulan Güney Kore Cumhuriyeti Gimhae Belediyesi ve Çorum Belediyesi karşılıklı görüşmelerini sürdürüyor. Bu kapsamda Gimhae Belediyesi Başkanı ve şehir yöneticileri bugün Çorum’a geldiler.

Kore Savaşı'nda başlayan ilişkilerin 1957 yılında diplomatik ilişkilere dönüştüğünü ve iki devlet arasında 60 yıldan beri devam eden bir diplomatik ilişkinin olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, şöyle dedi; “5393 Sayılı Belediye Kanunun 74. maddesine istinaden, Belediye Meclisinin 07.08.2017 tarih ve 136 sayılı kararı ile Kardeş Şehir ilan edilmesi akabinde Güney Kore Cumhuriyeti Gimhae Belediyesi ve Çorum Belediyesi karşılıklı çalışma ziyaretlerimiz devam ediyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Çorum Belediyesi ekibi olarak Gimhae şehrine bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Şimdi ise Güney Kore Gimhae şehri Belediye Başkanı Heo Seong-Gonve şehir yöneticilerinden oluşan 9 kişilik heyet, ülkemiz ve şehrimiz ile ilişkileri geliştirmek, ortak yürütülebilecek projeleri değerlendirmek,  belediyemizce yapılan uygulamalar hakkında bilgi edinmek, incelemelerde bulunmak ve protokol imzalamak üzere şehrimizi ziyarete geldiler. Heyet kardeşşehir çalışma ziyareti kapsamında yapılacak toplantılar ve çalışmalardan sonra, Kore savaşı Gazileri ziyareti, Boğazkale, Alacahöyük gibi tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecekler. Heyet daha sonra İstanbul’da tarihi ve turistlik yerleri gezecek. Şehrimize gelen Gimhae şehri Belediye Başkanı Heo Seong-gon ve şehir yöneticilerine Dünyanın Merkezi Çorum’a hoş geldiniz diyorum.”

Son Güncelleme: 03.09.2018 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haluk 2018-09-03 23:11:30

Ne ile gelmişler? Karayolu mu havayolu mu Merzifon mu Yozgat üzeri mi!!!?