Güpür Hamamı’nda rakam belli oldu

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Güpür Hamamı’nın 9.8 milyon liraya satın alındığını açıkladı.

12 Kasım 2022 Cumartesi 13:09
Güpür Hamamı’nda rakam belli oldu

Geçmişi Selçuklu dönemine kadar dayanan ve yaklaşık 900 yıllık olduğu tahmin edilen Güpür Hamamı, Çorum Belediyesi tarafından 9 Milyon 800 Bin TL bedelle satın alınarak Çorum’a kazandırıldı. Restorasyon çalışmalarının yapılması için Kültür Bakanlığı’na tahsis edilen tarihi hamam, tamamlandıktan sonra tekrar Çorum Belediyesi’ne devredilecek.

TARİHİ HAMAMDAN CANLI YAYIN

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, gelişmeleri tarihi hamamdan canlı yayın yaparak duyurdu.

Tarihi Güpür Hamamı’nın 14 bin metrekarelik tarihi meydan projesinin kalbi konumunda olduğunu belirten Aşgın,  söz konusu yapının Çorum’a Selçuklu döneminin bir mirası olduğunu belirterek, “1530’lu yıllara ait Osmanlı belgelerinde bu hamamdan bahsediliyor. 1648’li yıllarda Evliya Çelebi’nin de yolu buraya düşüyor ve hamamı farklı bir isimle ifade ediyor. Bütün tarihçiler bu hamamın Selçuklular tarafından yapıldığını ve 800-900 yıllık bir hamam olduğunu söylüyor. Çorum Belediyesi olarak 770 metrekarelik muazzam bir tarihi eseri hemşehrilerimize kazandırmış olmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz.” Dedi.

KÜLTÜR BAKANLIĞI RESTORE EDECEK

Güpür Hamamı’nı 9 Milyon 800 Bin TL’ye satın aldıklarını duyuran Başkan Aşgın, “Almadan önce Kültür Bakanlığı ile görüşmelerimizi yaptık. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü hemşehrimiz Gökhan Yazgı’ya teşekkürlerimi iletiyorum. Kendisi, başkanım ya siz alın biz yapalım ya da biz alalım siz yapın demişti. Süreç uzamasın diye biz alalım, siz yapın dedik. Meclisimizde buranın alınmasıyla ilgili kararımızı aldık. 3 gün sonra buranın alımını gerçekleştirdik. Bir ay sonra da meclisimizden tahsisiyle ilgili gündem maddemiz oy birliği ile kabul edildi ve şu anda Valilik onayıyla birlikte tahsis yazımızı da yazdık. Tarihi hamam, Kültür Bakanlığı tarafından restore edilerek tekrar Çorum Belediyesi’ne devredilecek."dedi.

ZİRAAT BANKASI YIKILACAK

Tarihi Kent Meydanı projesiyle ilgili çalışmaların da adım adım devam ettiğini ifade eden Aşgın, Çöplü Arastası’nın birinci etap cephe sağlıklaştırma çalışmalarını tamamladıklarını, ikinci etap çalışmaların başladığını belirtti. Dikiciler Arastası’nı da aslına uygun bir şekilde yaparak tarihi görünümüne kavuşturduklarını hatırlatan Başkan Aşgın, bölgede yıkım çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti. Aşgın, “Halk Bankası’nı ve havuzlu kahvenin olduğu bölümü yıktık. Ziraat Bankası’nı da yeni yerine taşınmasının ardından yıkacağız. Alt kısımda kalan 8 bağımsız bölümü de yıkacağız. Noterin olduğu binayla ilgili de görüşmelerimiz son aşamasına geldi, orayla ilgili kararımızı da kısa sürede verip gereğini yapacağız." dedi.

ÇORUM KALESİ

Çorum Kalesi’nin restorasyonuyla ilgili de bilgi veren Başkan Aşgın, proje aşamasından uygulama aşamasına geçtiklerini açıkladı. Aşgın, “Kısa süre içerisinde 1100 yıllık Selçuklu mirasımızı tarihi görünümüne kavuşturarak Çorum’a kazandıracağız." dedi.

Son Güncelleme: 12.11.2022 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2022-11-12 13:34:56

buranın parasını neden bakanlık veya valilik karşılamıyor.

Avatar
Belediye personeli 2022-11-12 14:37:54

Yaw başkanım 10 milyon para veriyoruz ve hiçbir işimize yaramıyor. Neden yaptığımız tüm işler saçma ve faydasız. Burayı almakla neyi amaçladık,şahrimize faydası ne ?
Yaptığımız işler neden hep saçma ?

Avatar
vatandaş 2022-11-12 16:57:40

yaşaaa varol brawwo daha nedir bilmemki.Belediye belediye olalı böyle mükemmel bi hizmet görmediydi.

Avatar
vatandaş 2 2022-11-12 16:59:55

adam takmış kafayı fotoya eskiyi canlandırıyo niye millet fotoğraf çektirsin diye ve düşünülmesi gereken nokta bunu büyük bı mutlulukla anlatıyo.

Avatar
Kader 2022-11-12 13:34:48

Ben Kendi adıma hakkımı helal etmiyorum. 10 milyon para babanın parasımı, Çorum'lulara önce sorsaydın bakalım sana alabilirsin diyeceklermiydi. Aldığın yeri daha ne amaçla kullanacağını bilmiyorsun. Halka soracam diyor..

Avatar
Kemal 2022-11-12 17:10:59

Ülkenin bu zor döneminde nedir bu müsriflik anlamıyorum.. Süslü laflarla tarihi ayağa kaldıracakmiş.

Avatar
Efe 2022-11-12 18:24:33

Sayın yetkililer, yazık verilen bu paraya tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, üretim istihdam yaratın harabelerle uğraşamayın, birilerini zengin etmeyin,

Avatar
Ahmet 2022-11-12 20:15:21

Karanfil leblebici in bina yola girmiş durumda birazını tırpanlasaniz mükemmel olur