Halit Yıldırım’a beraat

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, hemşehrimiz Halit Yıldırım'a teşekkür beraatı verildi

04 Mayıs 2018 Cuma 11:19
Halit Yıldırım’a beraat

Şair, yazar ve bestekâr hemşehrimiz Halit Yıldırım, Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Korosu’nun düzenlediği ‘Yeşilçam Şarkıları’ konulu  bahar konserine davetli olarak katıldı.

Müzik ortak paydası adı altında; farklı kesimlerden, farklı insanları bir araya toplayıp, Türk müziğini, meşk kültürünü ve müzik kültürünü yaşatmak amacıyla 2011 yılında “Gazi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Sanat Musikisi Topluluğu” adı altında kurulan ancak Fen ve Edebiyat Fakültelerinin ayrılması sonucu Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Türk Sanat Musikisi Topluluğu ismini alan koronun Akademik Danışmanlığını ve Koro Şefliğini Prof. Dr. Suat Kıyak, Koro Başkanlığını ise Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan Rüveyda Yıldız üstleniyor. Topluluk 2015 yılından bu yana her yıl birçok farklı konu ve içerikte konserler veriyor.

Topluluk tarafından bu yıl 26 Nisan 2018 tarihinde icra edilen "Yeşilçam Şarkıları" konulu 4. Bahar Konserinde, sözleri Halit Yıldırım’a, bestesi Prof. Dr. Suat Kıyak’a ait olan Aşkın Issız Bir Çölmüş isimli Muhayyerkürdî makamındaki şarkıya repertuarda yer verildi. Fatma Rüveyda Yıldız ve Metehan Türkyılmaz tarafından birlikte okunan şarkı seyirciden tam not aldı.

Şarkının icrası öncesi sahneye davet edilen Halit Yıldırım, kısa bir selamlama konuşması yaparak, kendisine ait olan  eserin icra edilmesinden dolayı memnuniyeti dile getirdi. Kendisine bu güzel anları yaşatan başta Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar ve topluluk şefi Prof. Dr. Suat Kıyak olmak üzere tüm koro üyelerine ve seyirciye teşekkür etti.

Halit Yıldırım’a Dekan Prof. Dr. Orhan Acar tarafından teşekkür beraatı verildi.

Son Güncelleme: 04.05.2018 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165