Hemşehrimiz sergi açtı

Ressam Şenol Tilki, Sanko Sanat Galerisi'nde kişisel resim sergisi açtı.

12 Ekim 2013 Cumartesi 10:51
 Hemşehrimiz sergi açtı


Ressam Şenol Tilki, 
Sanko Sanat Galerisi'nde kişisel resim sergisi açtı.

Sanatçı Tilki'nin 22 eserinden oluşan serginin açılışına; 
Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko ParkAvm Müdürü Niyazi Büyükusta, Özel Sanko İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı Uğur Çekici, Sanko Park Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng ve sanatseverler katıldı.

Ressam Tilki'yi sergisinden dolayı kutlayan Kaymakam 
Aydın, yaptığı konuşmada, resim sergilerinin bireylerin ve toplumların yaşamına önemli bir anlam kattığını belirtti.

Çağdaş insanların; kültür, edebiyat ve sanatla uğraştığını bildiren 
Aydın, şunları kaydetti:

"Bu serginin de bizim yaşantımıza, 
Gaziantep'teki insanlara bir şeyler katacağına eminim. Toplumsal yaşamımızı daha üst seviyeye çıkartacaktır. Bu galeriyi açarak, sanata ve sanatçıya büyük destek veren Sanko Ailesi'ne, kültür şehrimizGaziantep'e katkılarından dolayı sanatçımıza teşekkür ederim. Her damlanın, denize bir faydası vardır. Sergide emeği geçen herkesi alkışlıyorum, teşekkür ediyorum."

Sanat hayatıyla ilgili bilgi veren ressam Şenol Tilki de 
Gaziantep'te sergi açmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, emeği geçen herkese ve Sanko Holding'e teşekkürlerini sundu.

Kaymakam 
Aydın ve Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Köylüoğlu, konuşmaların ardından sanatçı Tilki'ye, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan 'Belkıs Zeugma ve Mozaikleri' isimli bilimsel yayını birlikte takdim etti.


SANATÇI

1967 yılında 
Çorum'da doğan Tilki, 1992 yılında Almanya'ya giderek, BerlinHochschule Der Kunst'de resim eğitimi aldı. Berlin Galeri Mozaik'te özel kuruluşlara tanıtım ağırlıklı illüstrasyon ve afiş çalışmaları yaptı.

1995 yılında 
Hollanda Zutphen Brazs Art Gallery'de eserleri yer aldı. 2001 yılında Galeria IF'in davetlisi olarak Berlin'e giden sanatçı, burada ve HollandaDeventer'de 'Gevalt' (şiddet) konulu beş kişisel sergi açtı.

2007'de 
New York'a yerleşen sanatçı, burada araştırmalarda bulundu. 2008 yılında T.C. Başkonsolosluğu Sanat Galerisi'nde, New York'ta 'Gerginlik Anları' seri çalışmalarından oluşan bir sergi açtı.

Sanatçı Tilki, bugüne kadar 6'sı yurtdışında olmak üzere 22 kişisel ve 35 karma sergi açtı. Eserleri, Devlet Resim Heykel, 
DyoTrt, Esbank, Tarişbank, Türkiye İş Bankası sergilerinde ve uluslararası sergilerde yer aldı.

Yurtiçinde ve dışında özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Şenol Tilki, çalışmalarını 
İzmir'de kendi atölyesinde sürdürmektedir.Ressam Tilki, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

Tilki'nin, 
Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergisi, 25 Ekim'e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

(İHA)



Son Güncelleme: 13.10.2013 01:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.