Hemşehrimizden bir sergi daha

Fotoğraf sanatçısı hemşehrimiz Agah Öncül, Eskişehir'de fotoğraf gösterisi paylaşacak.

23 Ocak 2019 Çarşamba 16:33
Hemşehrimizden bir sergi daha

Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (EFSAD) konuğu fotoğraf sanatçısı hemşehrimiz Agah Öncül olacak. Sanatçı, tarihi yarımada olarak da bilinen, İstanbul surları içinde kalmış, eski zamanları yaşatan semtlerdeki günlük yaşamı konu edinen “SURİÇİ” fotoğraf gösterisini paylaşacak.

EFSAD, 25 Ocak Cuma günü saat 18.45’de Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek fotoğraf gösterisine tüm fotoğraf severleri davet etti.

ABDULLAH AGÂH ÖNCÜL

1984′de Çorum’da doğdu. 1998 yılında ortaokulda basit bir fotoğraf makinesi almasıyla bulaştı fotoğraf işine.

Kendisi Yabancı Dil Öğretmenliği ve Medya-İletişim mezunudur. 2003 yılında üniversite eğitimi için gittiği Eskişehir’de, EFSAD’ la (Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği) tanıştı, ilk fotoğraf eğitimini alarak çalışmalarına başladı.
Çalışmalarını, fotoğraf derneklerinde, üniversitelerde ve galerilerde sundu, sergiledi. 50’nin üzerinde söyleşi gösteri ve sergi performansı oldu. Ulusal ve uluslararası dergi, gazete gibi yayınlarda fotoğraf, gezi ve sanat üzerine 100’e yakın yazı, yorum ve makalesi, fotoğrafla ilgili yorum ve düşüncelerinden bahsettiği ‘An’ı Naftalinlemek‘  ve yayınlanmış makalelerinden oluşan ‘FOTO-MAK-ÂLEM’ adlı iki kitabı yayınlandı. Sinema eğitimini   aldığı İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) üyesi oldu (2009). FIAP (The International Federation of Photographic Art) üyeliğine kabul edildi(2013). Meslek edindirme amaçlı özel kurumlarda temel fotoğraf seminerleri verdi.

Çektiği fotoğrafları, sadece beğendirmek için değil; ayrıca farklı insanlarla tanışmak, insanları fotoğraf çalışmaları ile alışılmış sohbetlerin dışında değişik olgularla ve değerlerle tanıştırmak için kareliyor. Her yaştan, her kesimden insanları bulundukları an’la ve ortamla kaydetmeye çalışıyor. İnsanların ve nesnelerin dünyasına dair belge nitelikli fotoğraf çalışmaları yapıyor. Sosyal bir yaşantısı olup, evli ve bir çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 23.01.2019 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.