Hemşehrimizden hemşehrilerine övgü

Ankara'da düzenlenen“HemFest” hemşehri günlerine katılan AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Asuman Erdoğan, hemşehrilerinden övgüyle bahsetti.

11 Ekim 2021 Pazartesi 11:23
Hemşehrimizden hemşehrilerine övgü

Ankara Mamak Belediyesi’nin bu yıl ilk olarak düzenlendiği “HemFest” hemşehri günleri Üreğil Millet Bahçesi’nde coşkuyla kutlandı. Hemşehri Festivali’nin ilk şehri İç Anadolu’nun kültür mozaiği Çorum oldu.

AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Asuman Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin hizmetine sunmuş olduğu Millet Bahçelerinin en güzellerinden birinde, Üreğil’de bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu güzel günün keyfini, birliğini, beraberliğini ve muhabbetini hemşehrilerimizle yaşayalım istiyorum. Tüm dünyanın da tanıdığı Çorumlu hemşehrilerimiz aklımıza, vatanına, milletine, bayrağına, özünden bağlı, samimi ve doğal insanlar olarak kazınmıştır. Bu kültürü, bu değerleri, gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere bu tür festivallerle aktarılmasını istiyorum. Bu etkinliklerin devamını diliyor emeği geçen herkese başta, Belediye Başkanımız Murat Köse’ye şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Çorum’a özgü yöresel lezzetlerin, şehrin manevi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı stantların kurulduğu etkinliğe Merkez Valisi Ali Mantı, Çorum Vali Yardımcısı Hakan Kubali, AK Parti Ankara Milletvekili, Zeynep Yıldız, Asuman Erdoğan, Nevzat Ceylan, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Eren, önceki dönem, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Milletvekili ve TBMM Meclis İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, önceki dönem AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Çorum İlçe Belediye Başkanları, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ

İlçede farklı kültürlerin yaşatılabilmesi, birlik beraberlik içinde kaynaşması adına bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ise, “Bugün burada değerli Çorumlu hemşerilerimizin kültürünün en önemli öğeleri olan, türkülerini, şarkılarını, oyunlarını ve yemeklerini sergileyeceğiz. Biz her zaman hemşehrilerimizin yanındayız. Bu kültürün korunması ve yaşatılması milletimiz adına, gelecek nesiller adına büyük önem taşımakta. Çorumlu hemşehri buluşmasının ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizleri bu etkinlikte buluşturan başta Sayın Belediye Başkanımız Murat Köse’ye ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 11.10.2021 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan 2021-10-12 08:58:48

Çorum'a da bekleriz, yeni duyduk hemşeri olduğunu