‘Her kitapta bir hakikat var’

Aşkın Şehidi, Aşkın Secdesi, Aşkın Elçisi, Bozkırın Sırrı Türk Peygamber gibi son dönemin en fazla okunan kitapların...

20 Aralık 2013 Cuma 17:31
 ‘Her kitapta bir hakikat var’


Aşkın Şehidi, Aşkın Secdesi, Aşkın Elçisi, Bozkırın Sırrı Türk Peygamber gibi son dönemin en fazla okunan kitapların yazarı Ahmet Turgut, Türkiye Dil Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi’nde sevenleriyle buluştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Dinçer, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün ve çok sayıda dinleyicinin katıldığı söyleşide ünlü yazar Ahmet Turgut, kitap yazma serüvenini ve yazmış olduğu romanların öyküsünü anlattı. Hz. Adem’le başlayan insanlık tarihinin ve Bakara Suresi 30-31 ve 32. ayetlerinde anlatılan Allah’ın Adem’e isimleri öğretmesi ışığında ismin mahiyetinden söz eden Ahmet Turgut, kendi senaristlik hayatını ve Kurtlar Vadisi dizisindeki senaryo yazarlığının serüveninden de bahsetti.

Kitap okumanın önemini anlatırken her kitaptan muhakkak alınacak bir hakikat olduğunun altını çizen Ahmet Turgut, hangi kitaptan daha ziyade kitabı nasıl okuduğumuzun daha önemli olduğunu kaydetti. Turgut, “Bir kitapta bilgi, duygu ve irfanın olması gerekir. Bilgiyle yarınımızı, duyguyla bugünümüzü, irfanla yarımızı şekillendirebiliriz. Bizim medeniyetimiz bir irfan medeniyetidir. Gençlerimiz, okuduklarını bir hakikati yakalamak için okumalıdırlar.” dedi.

Ahmet Turgut programın sonunda hayranları için kitabını imzaladı.


Candan: Çorum, iki gün Ahmet Turgut günü yaşadı

TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan da program öncesi yaptığı konuşmada Ahmet Turgut’un son dönemin en önemli yazarları arasında yer alan Ahmet Turgut’u derneklerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Çorum’un iki gün boyunca Ahmet Turgut Günü yaşayacağını ifade eden Turhan Candan, kendilerini kırmayarak TDED’de dernek üyeleri ile söyleşi gerçekleştiren usta yazara teşekkür etti.

Program sonunda Belediye Başkan Yardımcı ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, Ahmet Turgut’a plaket takdim etti. verdi. Konferansa gelen katılımcılar ise kitap imzalattılar.






Son Güncelleme: 20.12.2013 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.