'Herkesin hatırası var, yaşatalım'

Çorum’da inşaat mühendisi Kenan Şahin, Devlet Tiyatro Salonu’nun fiziki durumunun ihya edilmesi gerektiği görüşünü paylaştı.

18 Ekim 2021 Pazartesi 13:46
'Herkesin hatırası var, yaşatalım'

Çorum’da inşaat mühendisi Kenan Şahin, Devlet Tiyatro Salonu’nda herkesin bir hatırasının olduğunu belirterek, bu minvalde salonun yaşatılması için fiziki durumunun ihya edilmesi gerektiği görüşünü paylaştı.

1972 yılında yapılan Devlet Tiyatro Salonu’nun, yarım asırdır şehrin tek kapalı mekanı olarak memlekete hizmet ettiğini hatırlatan bir çok Çorumlu’nun bu salonda hatırasının var olduğunu belirterek, şu görüşleri ifade etti: Devlet tiyatro salonu 1972 de yapıldı. 50 yıldır şehrimizin tek salonu olarak hizmet vermektedir. Sayısız toplantı, gösteri, konferans yapıldı. Okulların, kreşlerin, devlet kurumlarının tek salonu. 1972 yılının fakir Çorum'u bu salonu ihtiyaç görüp yapmış. 2021 yılının zengin Çorum'u bu salona bakım yapmaktan aciz. Yenisini yapın demiyoruz, sadece ilgi bekliyoruz. Bu haliyle bile perde açıyor olması mutluluk verici. Herkesin bir hatırası olan bu salonu ihya edelim, yaşatalım…"

Bilindiği üzere Devlet Tiyatro Salonu 400 seyirci kapasitesiyle halen tiyatro oyunlarına perde açmaya devam ediyor.


 

Son Güncelleme: 18.10.2021 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ARAŞTIRMACI 2021-10-19 13:52:19

2011 YILINDA YAPTIRILAN ÇALIŞMA SONUCU:
1966 yılında hizmete vermeye başlayan binada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve İl Özel idaresi teknik personeli ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yüksel Demir koordinatörlüğünde çalışma başlatıldı.

İncelemeler sonunda binanın kapsamlı bir tadilata tabii tutulması halinde yapılacak harcama tutarının, binanın yeniden yapılmasının maliyetine yakın olacağı, bu durumda kapsamlı bir tadilatın rantabl olmayacağı tespit edildi.

Misafir Avatar
Mimar Bey 2021-10-19 15:31:42 @ARAŞTIRMACI

Güzel detay, teşekkürler. Bir mimarlık tarihçisi, "betonun ömrü 100 yıl, biz kötü yaparız o yüzden 50 sene anca istifadeli olur bizim için" demişti, onu hatırladım. Bu durumda yıkılarak aynı güç ve özellikte (veya yorumlarda fikrini ifade eden, Adnan Bey'in ilginç -ve ne demek olduğu hakkında makul bir fikir çıkarsayamadığım- tabiri ile 'solcu çağırışımlar'la )) ) veya karşılanabilirse daha iyisi, yine marka bir mimarlık projesi olarak inşa edilse bu yere... Zira hakikaten Çorum'un güzel bir noktası ve aynı yerde ihya edilmesi buradaki havayı da korur.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ulukan 2021-10-18 14:10:12

KKM yapılınca atıl duruma geçecek. Herhangi bir tarihi dokusu ve özelliği de yok. Yerine çok daha faydalı bir yapı inşa edilebilir. Sırf hatırası var diye güzelim alan kötü değerlendirilmemeli. Spor faaliyetleri sona erince bölgede sporla ilgili bir açık meydana gelecektir. Eski tiyatro binası bu amaca hizmet ederse memleket için daha faydalı bir karar alınmış olacaktır.

Misafir Avatar
Mimar Bey 2021-10-18 15:32:14 @Ulukan

Ulukan Bey, mesleki yeterliliğinizi ve formasyonunuzu bilmiyorum fakat söz konusu binanın önemli bir mimarın kıymetli bir eseri olduğunu; binanın sahne sanatları faaliyetleri için çok önemli bir yeterlilik (ses, ışık ve hava organizasyonu detayında) sergilediğini bilginize sunmak isterim. Tetkikinizi bu bilgiler ışığında daha dikkatli yapmanızı ve daha kapsamlı bir fikir sahibi olmanızı tavsiye edebilirim.

Beğenmedim! (2)
Avatar
adnan cıdık 2021-10-18 15:00:47

Başkanım bu salona baktıkça benim içim kararıyor bana solcu çağrışımları hatırlatıyor. geriye hiç bir izinin kalmaması daha güzel olur kanaat'ını taşıyorum saygılar.

Avatar
Orhan 2021-10-18 19:56:04

Kenan beyin polemiklerini özlemişiz.

Avatar
hoca 2021-10-20 14:16:44

kayda değer bir hatıra ise kenan beye verelim yenden ihya etsin gelecek seçimlerde gene aday galiba :)

banner165