‘Hitit Kadeş Satranç Takımı’ projesine destek çağrısı

Vakıf19’un uzun zamandır alt yapısını hazırladığı ‘Hitit Kadeş Satranç Takımı’ projesi hayata geçirilirken, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı'dan ilk açıklama geldi.

15 Ocak 2022 Cumartesi 14:50
‘Hitit Kadeş Satranç Takımı’ projesine destek çağrısı

Vakıf19’un uzun zamandır alt yapısını hazırladığı ‘Hitit Kadeş Satranç Takımı’ projesi hayata geçirilirken, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, söz konusu projenin çok önemli bir çalışmanın muhteşem bir sonucu olduğunu belirterek, “Hitit Kadeş Satranç Takımı desteklenmesi ve tanıtımın yapılması gereken ve en önemlisi memleketimiz Çorum için çok önemli olduğu herkes tarafından bilinmesinde fayda vardır.”dedi.

İşte o açıklama:

Kadim medeniyetlerin beşiği Çorum; Hitit İmparatorluğunun başkenti bir sürü krallar, birçok kraliçeler, binlerce Tanrıları ile yaşanmış hikâyeleri, tarihe mal olmuş birçok hadiseleri olan yedibin yıllık bir medeniyetten bahsetmekteyiz.

Böyle bir medeniyet bir başka ülkede olmuş olsa acaba ne olurdu diye empati yapmayı dener misiniz?  Eminim yapmış olduğunuz empatide bu gün olandan çok farklı bir şehirde yaşayabileceğimizi tahlil edebilirsiniz. Şöyle diyebiliriz mesela; dünya tarihinde bilinen bir mısır ve firavunun ülkesi piramitleri olan bir ülke ve tüm dünya tarafından bilinip her yıl milyonlarca turistin ziyaret edildiği bir çöl. Oysaki insanların merak ettiği o medeniyetten daha büyük bir medeniyet olan ve büyüklüğünü yapılan savaşta galip gelerek Antlaşmaya bağlamak sureti ile oralardan vergi alan büyük bit Hitit uygarlığından kimse bahsetmemektedir. Peki, bu bahsedilmemesi biz Çorumlular olarak bizlere neyi anlatmaktadır. Yıllardır geri bırakılmış bir Çorumu, yıllardır unutulan bir Çorum’u…Bugün Çorumun makûs talihini değiştirebilecek samimi insanların varlığı ve çalışmaları bizlere ümit vermektedir.

Bunun en belirgin örneklerinden birini sayın Alper Bilan’ın başkanlığında Vakıf19 tarafından yapılan bir çalışma var ki son yılların en önemli projelerinden olduğunu belirtmek istiyorum. “Hitit Kadeş Satranç Takımı” çok önemli bir çalışmanın muhteşem bir sonucu… Desteklenmesi ve tanıtımın yapılması gereken ve en önemlisi memleketimiz Çorum için çok önemli olduğu herkes tarafından bilinmesinde fayda vardır.

Bu düşüncelerle Sayın Alper Bilan’ın nezdinde tüm Vakıf19 yöneticilerini, bu projede görev alan alan çok değerli uzmanlara binlerce kez teşekkürlerimi sunuyorum."

Hitit Kadeş Satranç Takımı Projesi tanıtım filmine bu linkten ulaşabilirsiniz: https://youtu.be/eKhrFw9YPW4

Son Güncelleme: 15.01.2022 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2022-01-15 15:59:11

Çorum istek ve arzuları için ne gibi planlar var YHT ve normal tren için Acemi birliği, Polis Eğitim Merkezi, Eğitim merkezleri İlçe yolları hakkında düşünceler nedir?