Hitit uygarlığı etkiledi

Çorum'da iki gün süren tarih ve kültür gezileri yapan Güney Kore heyeti Hitit uygarlığınıın izlerine hayran kaldı.

05 Eylül 2018 Çarşamba 19:14
Hitit uygarlığı etkiledi

Güney Kore Cumhuriyeti'nden kardeş şehrimiz Gimhae heyeti 2 gün süren Çorum ziyaretinin ardından Çorum'dan ayrıldı. Çorum'da iki gün süren tarih ve kültür gezileri yapan heyet Çorum'un 8 bin yılı bulan tarihi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Çorum turuna Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ve belediye birimlerini ziyaret ederek başlayan heyet ziyaretlerine Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezini gezerek devam etti. Buhara Kültür Merkezinde ki imkânları gören heyet buralardan vatandaşların ücretsiz yararlandığını öğrenince şaşırarak "Biz de ücretsiz böyle bir hizmet yok, kadın kültür merkezi hizmetlerini ve bu hizmetleri değerlendirip biz de yapalım" dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu'da "Biz sosyal bir belediyeyiz, sosyal hizmeti önceliyoruz" diyerek yanıt verdi.

Gimhae heyeti, gezisine Çorum Müzesi ve şehir merkezindeki tarihi mekânlarda devam etti. Heyet, Kore Gazisi Osman Özsoy'u evinde ziyaret ettikten sonra ilk günün sonunda Çorum Valisi Necmettin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül ve belediye başkan yardımcılarıyla yemekte bir araya geldi.

Kardeş Şehir Gimhae Heyeti Çorum Ziyaretlerine ikinci günde, Çorum Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Maz, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan eşliğinde, Çorum Müze Müdürü Arkeolog Metin Çakar rehberliğinde Alacahöyük ve Boğazkale'de tarihi mekânlar ve müzeleri gezdi. Heyet, yaklaşık 8 bin yıllık geçmişi olan Hattiler dönemi ve milattan önce 3 binli yıllara kadar uzanan Hititlerin tarihi izlerini detaylıca inceledi ve gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

ZİYARETLERİ SIKLAŞTIRALIM
Tarihi alanlarda yapılan panoramik turun tamamlanmasıyla kardeş şehir Gimhae Heyeti Çorum'dan ayrıldı. Gimhae Belediye Başkanı Heo Seong Gon, Çorum'u çok sevdiklerini, Çorum'un tarihine hayran kaldıklarını dile getirdi. Başkan Heo Seong Gon, "Türkiye ile çok güçlü bir bağımız var, bu ülkenin insanlarına minnettarız. İki günlük gezimiz esnasında kardeş şehrimiz Çorum'un yöneticileri ve halkı bize çok iyi ağırladı. Karşılıklı olarak ilişkilerimizi daha da ileri bir safhaya taşıyarak birlikte iş yapabiliriz. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu ziyaretlerin karşılıklı olarak devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.09.2018 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.