'Hu Aşkı' adlı eseri ile ödül aldı

Hemşehrimiz Gülsemin Velidedeoğlu, ‘Hu Aşkı’ isimli eseri ile mansiyon ödülü aldı.

11 Eylül 2020 Cuma 09:47
'Hu Aşkı' adlı eseri ile ödül aldı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen 20. Devlet Türk Sanatları Yarışması 2. Bölümü sonuçlandı. Yarışmada hemşehrimiz Gülsemin Velidedeoğlu, ‘Hu Aşkı’ isimli Katı sanatı eseri ile mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

İlk bölümü, 2019'da Hüsn-i Hat, tezhip ve minyatür alanlarında yapılan yarışmanın çini, ebru, kalem işi, ve katı alanlarındaki 2. bölümü de sonuçlandı. Seçici Kurul, dört alanda yapılan yarışmada toplam 89 başvuru eserini değerlendirdi ve 44 eserlik bir sergi oluşturdu.

Bu kapsamda çini alanında 3 eser başarı ödülüne, 3 eser mansiyona, 10 eser sergilemeye, ebru alanında 3 eser başarı ödülüne, 3 eser mansiyona, 10 eser sergilemeye, kalem işi alanında 3 eser başarı ödülüne, 3 eser mansiyona, 3 eser sergilemeye, katı sanatı alanında ise 1 eser başarı ödülüne, 1 eser mansiyona, 1 eser de sergilemeye değer bulundu.

Yarışmada hemşehrimiz Gülsemin Velidedeoğlu ‘Hu Aşkı’ isimli Katı sanatı eseri ile mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

GÜLSEMİN VELİDEDEOĞLU

1976 yılında Çorum’un Sungurlu ilçesinde doğan sanatçı ilk ve orta öğretimini burada tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünden mezun oldu, evli.

Ebru sanatı ile 2003 yılında Yavuz Selim İSMEK’de Gülden Gürdamar’la tanıştı. 2010 yılında hocası Gülden Gürdamar’dan icazetini aldı. İSMEK’te 2012-2013 eğitim döneminde bir yıl süreyle Alparslan Babaoğlu’ndan ebru dersleri aldı. Halen Gülden Gürdamar ile beraber Mavera Sanat Atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

2010 yılında düzenlenen Ananevi Türk Ebrusu Mustafa Esat Düzgünman ebru yarışmasında hatip ebrusu dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

İstanbul’un ustaları arasında yer alan sanatçının koyu battal ebru eseri Geleneksel Türk Kitap Sanatları “Bugünün Ustaları” kataloğunda yer aldı ve sergilenmeye değer bulundu.

2011 yılında İSMEK’in “sevgi, kardeşlik ve hoşgörü” konulu branş yarışmasında ebru dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

2012 yılında Klasik Türk Sanatları Vakfının “Mehmet Akif “ projesinde yer aldı.

2012 yılında Gelenekten Geleceğe Türkiye Buluşmaları 2’de ebru dalında birinci seçildi.

2013 yılında İSMEK’in “İstanbul ve Sanat” konulu branş yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.

Sungurlu Gazetesi

Son Güncelleme: 11.09.2020 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.