İhale aşamasında, bir yılda bitecek

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tarihi kent Meydanı projesine dair yeni gelişmeyi duyurdu.

12 Aralık 2022 Pazartesi 14:38
İhale aşamasında, bir yılda bitecek

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tarihi kent meydanı projesinin tamamlanmak üzere olduğunu ve yakın zamanda uygulama ihalesine çıkacaklarını açıkladı. Çorum’un tarihi yapısına uygun bir meydan inşa edileceğini dile getiren Başkan Aşgın, projeyle ilgili gelinen süreci anlattı.

Başkan Aşgın, “Bütün kadim İslam medeniyetlerinin merkezinde cami; etrafında meydan, hamam, han ve ticaret merkezleri olur. Bunu Çorum’da yeniden hayata geçirmek için Ulu Cami yanındaki binaları yıkacağız dedik; Halk Bankası binası ve diğer bazı binaları yıktık. Ziraat Bankası binasını da yakın zamanda yıkacağız. Çalışmalarımızın devamında Tarihi Güpür Hamamı’nı geçtiğimiz ay 9.8 Milyon TL’ye satın aldık. Burayı restore ederek yeniden Çorum Belediyesi’ne teslim etmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devrettik. 3 yıl içinde yeniden belediyeye teslim edildiğinde bu tarihi yapının ne şekilde kullanılacağını istişareler sonucunda belirleyeceğiz.” dedi.

14 bin 500 metrekarelik meydanla ilgili hiçbir engel kalmadığını belirten Başkan Aşgın, “Tarihi meydanla ilgili proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Ocak-Şubat aylarında yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bir yıl içerisinde de tamamlayarak meydanı şehrimize kazandırmış olacağız.” dedi.

Son Güncelleme: 12.12.2022 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumsuz 2022-12-12 22:52:19

Ya şu hamaset ağzını bir bırakın yeter ya! KADİM İSLAM MEDENİYETLERİ ne demek? 1200'lerde Bağdat'ı mı inşa ediyorsun be adam? Oku bakalım bir 20.yy İslam mütefekkirlerini, ne diyorlar senin bu şehir ezberlerin hakkında... 300.000'lik şehir var elinde Anadolu'nun ortasında ve 2022'de... At arabalarına, develere mi binelim bir de? Hava alamıyorum dışarda Halil Bey, leş gibi şehrin havası... Geceyi geçtim, gün içinde 2 saat geziyorum mahallemde, saçım is kokuyor be adam... Bi de bunun üzerine senin bu ezber lafların... Ya bunaltma ya da şehrin havasına bir hayrın dokunsun en azından, bunalttığında nefes alıp açılalım bari.. Yok çadır diker, yok leblebi diker, yok gider memleketin en yoğun çevre yolu kavşaklarından terminal önünü ihale edip istasyon açtırır... Bu vizyon ah bu vizyon...

Avatar
Kadir 2022-12-13 15:06:39

Başkan bey bana göre önceliklerini yanlış belirliyorsun, türbinlere oynuyorsun.
Çorum da hava kirliliği hat safhada,
Şehir içi trafik artık çekilmez durumda.
Kaldırımlar işgal edilmiş.. sen farklı rüyalarda

Avatar
Ahmet 2022-12-12 15:40:05

Fantaziden acilen vazgeçin. Şehrin nüfusu 30 bin iken tasarlanmış yapı 300 bin nüfusu kaldırmaz. İlgili bölge şehrin en yoğun yeri ve nüfus 300 bin.

Avatar
Serdar 2022-12-12 17:12:24

elinizdeki işi bitirin . Bedesten yine toslamış. Müteahit kaçmış,