İlk destek geldi, sıkı durun başlıyor

Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ve Bir Medya Başkanı Atakan Akman, Arter Reklam Başkanı hemşehrimiz Cevat Olçok’la yaptıkları görüşmede, Çorum için ‘tam destek’ sözü aldılar.

04 Mart 2019 Pazartesi 01:10
İlk destek geldi, sıkı durun başlıyor

Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan’ın, Arter Reklam Başkanı hemşehrimiz Cevat Olçok’la yaptığı görüşmede Çorum için ‘tam destek’ sözü aldı. Turizm Derneği yöneticisi Çorum’un tanınmış reklam organizasyon firması Bir Medya Başkanı Tayyar Atakan Akman’ın da hazır bulunduğu görüşme sonrasında bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Dünya kültür mirasına ev sahipliği yapan Karadeniz’in İç Anadolu’ ya açılan kapısı olan Çorum’un, güneyinden kuzeyine doğusundan batısına kadar sahip olduğu tarihi doğal güzellikleri ve zengin mutfağı ile turizm pastasından hak ettiği payı alması gerektiğini vurgulayarak, “Bakanlığımızın 2023 yılında 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir hedefine göre çok hızlı hareket etmemiz gerekmektedir. Aksi halde büyüyen turizm pazarından hak ettiğimiz payı alma şansımızı tamamen kaybetmiş oluruz. Bu çerçevede Mecitözü ilçemizden Bayat ilçemize Kargı ilçemizden Boğazkale ilçemize kadar bütün coğrafyamızda yer alan tarihi ve kültürel değerlerimiz ile doğal güzelliklerimizi ziyaretçileri memnun edecek düzeyde nitelikli hale getirmek mecburiyetindeyiz.” dedi.

ÇORUM’UN HAZİNELERİ

Arslan, açıklamasının devamında, “Bilindiği üzere gerek il merkezinde ve gerekse ilimizin güneyi ile güneydoğusunu kapsayan Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva, İnce Su Kanyonu, Figani Kaplıcası, Elvan Çelebi, Sıklık Tabiat Parkı gibi Hitit medeniyetini doğal güzelliklerle buluşturan ve “Hitit Yolu” olarak isimlendirdiğimiz destinasyon ile ilimizin kuzey ve kuzeybatısını kapsayan Abdullah Yaylası, Koyun Baba Köprüsü, Osmancık Kalesi, İskilip Kalesi, Kuşcaçimen Yaylası, Obruk Barajı, Çatak tabiat parkı gibi tarihi ve doğal güzellikleri muhteşem lezzetlere sahip Çorum mutfağımızla buluşturan ve “Kızılırmak Havzası Gastronomi Yolu” olarak isimlendirdiğimiz güzergah üzerinde yer alan turistik öğeleri nitelikli hale getirmek için son on yıldır yoğun çalışmalar yapılmış ve 25’e yakın proje hazırlanmıştır. Bu projeler ilimizin turizm altyapısının omurgasını oluşturan projelerdir. Bu projelerin bir kısmı tamamlanmış bir kısmı devam etmekte bir kısmı ise proje aşamasındadır. Öncelik sırasına göre bu projelerin azami 5 yıl içerisinde tamamlanması ve turizmin hizmetine sunulması gerekmektedir. Ayrıca; 1­-Hitit Medeniyetine ait değerler başta olmak üzere ilimizdeki tüm tarihi mirasın korunması, yönetilmesi ve nitelikli hale getirilebilmesi için alan yönetim planı yapılması ve “Hattuşa Alan Yönetim Başkanlığı” kurulması bu çalışmaların ilk önemli adımı olacaktır. Böylece oluşturulan alan yönetim başkanlığı ile tüm bu değerler tek ve ehil elden korunacak, yönetilecek ve nitelikli hale getirilmesi için yapılacak çalışmaların belirlenen standartlar uygun şekilde yapılması sağlanmış olacaktır.

2-  Hattuşa Alan Yönetim Başkanlığı eliyle korunan ve  yönetilen bu değerlerin nitelikli hale getirilerek turistlerin ilgisini çekecek ürün haline getirilmesi ve turizm piyasasına sunulması için “Çorum Turizm Altyapı Hizmet Birliği“ kurulması bu çalışmaların  en önemli ikinci adımı olacaktır. Kurulacak bu birlik İlimizdeki tüm belediyelerin, İl Özel İdaresinin, ilgili kurum ve kuruluşların, turizm sektör temsilcilerinin ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının üye olduğu ve birlikte yönettiği bir tüzel kişilik olacaktır. Böylece ilimizin turizm piyasasına sunulmasında ortaya konulan çabalardaki çok başlılık ortadan kaldırılmış ve ilimizin tümünü kapsayan bir destinasyon bütünlüğü içerisinde hareket edilmesi sağlanmış olacaktır.

KAZILAR HIZLANDIRILACAK

Yukarıdaki ifade ettiğimiz hususlara ilave olarak ilimizdeki kazılarının yirmi büyük kazı içerisine alınarak hızlandırılması, Hitit medeniyetlerine ait değerlere ulaşım sağlayan altyapıların iyileştirilmesi ve Amasya Tokat, Samsun illerimizle ortak oluşturduğumuz destinasyona Yozgat ilimizin de dâhil edilmesi yönünde yapılacak çalışmaların bir an önce tamamlanması diğer en önemli çalışmalar olacaktır. Bu konulardaki görüş ve taleplerimizi içeren dosyamızın Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat OKTAY Beye sunularak himaye ve desteğinin talep edildiği kamuoyunun malumlarıdır.

JAPONYA’DA TANITIM

3-Ülkemizin turizm pazarındaki büyüme oranı 2018 de %20’lere ulaşmıştır. Bu büyümenin olumlu sonuçları ilimizin 2018 yılı turist sayısındaki artışlarda da görülmüştür. Gerek turizm piyasasındaki büyüme ve gerekse Bakanlığımızın 2023 hedefleri göz önünde bulundurularak yukarıda ifade ettiğimiz çalışmalarla birlikte sahip olduğumuz değerlerin gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında tanıtımı konusundaki çalışmalarımızı da hızlandırmamız gerekmektedir. 2019 yılı Japonya’da Türkiye yılı ilan edilmiştir. Bu fırsat değerlendirilerek Valiliğimizde Yunus Emre Enstitüsü ile ortak bir çalışmayla Japonya’da bir hafta süre ile tanıtım yanılmasını sağlamak üzere çalışmalara başlanılmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında devam eden tanıtım çalışmalarına ilave olarak geçmişte yaşanan kahramanlık hikâyeleri üzerinden yapılan tanıtım çalışmaları da devam etmektedir. Büyük Kafkas sürgününde Çorum’a gelen Çerkez sığınmacılara karşı Çorumluların misafirperverliğini anlatan bu tarihi olay kısa filimle anlatılmış ve “Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz” temasıyla 2018 Kasım ayında kamuoyu ile paylaşılmıştır. Yine aynı sloganla bir kahramanlık hikâyesi daha bu güne taşınmak üzere kısa film hazırlığının çekimlerine başlanılmıştır. “Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz II” tanıtım filmi Nisan ayı ortalarında kamuoyuna sunulacaktır.

ÇORUMLULARLA BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK

Hititlerden Bizans”a, Selçuklular dan Osmanlı’ya ve Cumhuriyet Türkiye’sine uzanan tarihi mirasa, doğal güzelliklere ve zengin mutfağa sahip güzel ilimizin Turizm pazarından hak ettiği payı alabilmesi ancak yapılması gerekenlerin hep birlikte elbirliğiyle  yapılmasına bağlıdır. Bu nedenle turizmle ilgili yapılacak çalışmaların tamamının önce Çorum’da yaşayanlar olmak üzere yurt içinde veya yurt dışında yaşayan Çorumlu veya Çorum sevdalısı olan güzel insanlarımızla birlikte yapılması halinde başarılı olması mümkündür. Bu düşünceden hareketle Çorum sevdalısı olan güzel insanlarımıza ulaşmak üzere ve onlarında biz ulaşmalarını ve böylece katkılarını almak üzere bir çalışma başlatılmıştır. Böylece Çorum sevdalısı insanlarımızla sürekli iletişim ve dayanışma içerisinde görüş ve katkılarını almak suretiyle tanıtım çalışmalarını birlikte yöneteceğiz.  Bu çalışma tamamlandığında kamuoyu ile paylaşacağız.” diye devam etti.

NİSAN’DA BAŞLIYOR

Arslan Çorum’un layıkıyla tanıtılabilmesi, Çorumlu veya Çorum sevdalısı olanların hep birlikte el ele vermesi ile mümkün olacağı düşüncesinden hareketle  Çorum Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyesi Atakan Akman ile hemşehrimiz Arter Reklam Ajans Başkanı Çorum Cevat OLÇOK ziyaret ettiklerini hatırlatarak “Tüm bu çalışmalarımız hakkında kendisine bilgi sunduk ve görüş ve katkılarını talep ettik. Yaptığımız ve planladığımız çalışmaları detaylıca tahlil etti. Görüş ve önerilerde bulundu. Köyünü ve Çorum’u çok sevdiğini Çorum için yapılacak her çalışmaya destek vermekten mutluluk duyacağını ifade etti. Nisan Ayında başlatacağımız tanıtım çalışmalarına tam desteğini alarak ilk planlamayı birlikte yaptık. Cevat Olçok Bey “tüm Çorumlu hemşerilerime selam gönderiyorum” dedi.

Son Güncelleme: 05.03.2019 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Arslan 2019-03-04 09:29:30

Metin ve Adem ismiyle yorum yapan kardeşlerimi görüş ve önerilerini almak üzere il kültür ve turizm müdürlüğümüze davet ediyorum.

Avatar
Ahmet DEMİR 2019-03-04 13:22:27

Çorumda yaşayanlar şehirden nefret ederken turist ne diye gelsin? Şehirdeki herkes kuralsızlık içinde yaşıyor,düzen yok,nizam yok...Ben bile şehir merkezine gitmekten kaçınırken, kimi nereye çağrıyorsunuz.

Avatar
Girişimci 2019-03-04 14:53:45

Bu tarz hareketler çorum'a heyecan katıyor. İl Kültür Turizm müdürünü tebrik ediyorum önemli bir adım atılmış.

Avatar
çorumlu 2019-03-04 16:23:50

Güzel bir girişim Ömer beye destek olmak lazım.Şehrin tüm dinamikleriyle katkı vermesi lazım.

Avatar
Metin 2019-03-04 02:06:03

Havaalanın yok ne turizmi?

Avatar
NEFİ 2019-03-04 08:00:59

Güzel gelişme:Ömer Bey,İl Kültür Turizm Müdürü olduğunu fark etti sonunda...

Avatar
Adem 2019-03-04 07:27:14

Yahu yapaçın bir sürü hitit heykeli şehrin girişlerine ve meydana o bile yeter. Çorumlu sanki hitit mirasından utanıyor gibi saklıyor

Avatar
GazeteOkur 2019-03-04 11:31:42

Yalova’da da havaalanı yok ama turizm acısından gayet ilgi odaği bir yer. Havaalanı herseye bahane. Herseyin sonunu havaalanına trene bağlamamak gerek. Güzel isler icin bir adım atılıyor. Havaalanı yok deniliyor. Güzel adımlar desteklenmeli